zondag 23 september 2012

Review: Revita.COR conditioner

Revita COR
Product: Revita.COR Conditioner
Te koop bij: GoedeShampoo.nl
Prijs+- 25,- voor 180 ml. Vrij hoge prijs. Van de conditioner heb je meer nodig (dan van de shampoo).
Ingrediënten Deionized Water, Caffeine, Stearalkonium Chloride, Cetearyl Alcohol, Encapsulated Cultured Plant Stem Cells, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Hydrolyzed Wheat Protein, Panthenol, Arctium Majus Root Extract, Panthenyl Hydroxypropyl Steardimonium Chloride, Hydrolyzed Rice Protein, Arginine, Apigenin, Hydrolyzed Soy Protein, Polyquaternium-11, Burdock (Arctium Lappa) Extract, Lupine Protein, Dicetyl Phosphate, Panax Ginseng Root Extract, Acetyl Tyrosine, Ceteth-10 Phosphate, Tea 99%, Taurine, Synthetic Wax, Hydroxyethyl Behenamidopropyl Dimonium Chloride, Hydrogenated Castor Oil, Carnitine Hydrochloride, Calcium Pantothenate, Zinc Gluconate, Niacinamide, Ornithine HCL, Citrulline, Glucosamine HCL, Biotin, Butylene Glycol, Zinc Sulfate, Oleonolic Acid, Biotinyl Tripeptide-1, Ivy (Hedera Helix) Extract, Fenugreek (Trigonella Foenum-graecum) Extract, Nanotechnology Copper Tri-peptide, Aspalathus Linearis Leaf Extract (Roobios), Ethylhexyl Stearate, PPG-26, Buteth-26, PEG-40, Peg 12 Dimethicone, Ethylhexyl Pelargonate, Cyclomethicone, EUK-134 (SOD Mimic/Spin Trap), Alcohol, Panthyl Ethyl Ether, Inositol, Milk Protein, Lactose, Acetyl Cysteine, Acetyl Methione, Sodium Citrate, Citric Acid,Phenoxyethanol, Ethylhexlglycerin
Algemene omschrijving. Revita.COR is de conditioner die samen hoort bij de Revita shampoo, en is gemaakt door DS Laboratories, de producent van onder andere minoxidil en nanoxil. Ze doen veel onderzoek naar haaruitval.
De conditioner voelt geweldig aan. Na het aanbrengen voel je een lichte, verkoelende tinteling op de hoofdhuid die voelt alsof het iets goeds doet. De conditioner is een dikke witte crème; hij schuimt vrijwel niet, waardoor je wel een grotere hoeveelheid nodig hebt.
Gebruiksaanwijzing.  Na het goed wassen van je haar deze conditioner aanbrengen en zachtjes inmasseren. Ik zou aanraden om hem minimaal 5 minuten in te laten trekken. Vervolgens goed uitspoelen en het haar voorzichtig drogen.

CIJFERS

Werking:4/5 De conditioner heeft een waslijst aan ingrediënten die een gunstige effect zouden moeten hebben. Het daadwerkelijk effect is altijd lastig meetbaar, maar naar mijn ervaring heeft het een positief effect. De tinteling die de conditioner opbrengt voelt positief en het voelt lekker verkoelend. De jeuk lijkt ook wat af te nemen.
Cosmetisch Effect: 3.5/5 Naast de werking tegen haaruitval lijkt deze conditioner het haar ook meer volume en structuur te geven. Een hoge kwaliteit conditioner is hier dan ook voor bedoeld..
Geur: 4/5. Aangename geur en structuur
Prijs: 2.5/5. Dure conditioner. Je hebt meer nodig dan de soortgelijke shampoo, waardoor de conditioner duurder uitvalt. (De conditioner is inmiddels goedkoper dan een paar jaar geleden)
Eindoordeel:4.0/5
Negatieve Punten: De hoge prijs.
Overige opmerkingen: Ik gebruik de conditioner inmiddels 12 maanden, 3/4 keer per week.

9 opmerkingen:

  1. Hi, kun je na het aanbrengen van de conditioner ook nog minoxidil foam aanbrengen.

    Gr. Peter

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Peter,

      dit zou geen probleem moeten zijn.
      Houd er wel rekening mee dat na het (warm) douchen de minoxidil meestal beter intrekt. Dit betekend dat je minoxidil beter opneemt, maar dus ook dat de bijwerkingen groter kunnen worden.

      succes!

      Verwijderen
  2. Bedankt voor je reactie, ik heb ook gelezen over zo'n rolletje met scherpe puntjes van te voren over je hoofd rollen, zijn daar al resultaten over bekend.

    Gr. Peter

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Peter. Je hebt het over een 'dermaroller'. Dit is inderdaad een klein rolletje met heel veel scherpe, ondiepe puntjes die je over je huid kan laten gaan.

      Het idee is dat je mini-gaatjes creeert. Hierdoor zou de huid opnieuw steviger worden; en kun je ervoor zorgen dat lotions etc. beter worden opgenomen.

      De naaldjes komen dan ook in verschillende lengtjes, van 0.5mm tot 2mm is het meest voorkomend. De dermaroller is geen speelgoed en je moet er goed mee om gaan. Deze gaatjes verhogen de kans op een infectie/ontsteking en anti-bacteriele creme wordt aangeraden bij gebruik.

      Met name in het gezicht is voorzichtigheid geboden. Ik heb er een tijd geleden zelf 1 gekocht, maar uiteindelijk nooit gebruikt. Denk eraan dat indien je het voor haargroei wilt gebruiken je je haar al moet scheren om het te gebruiken..

      Een vriend me gebruik hem nog steeds; ik zal hem eens vragen om een update en en kort artikel.

      Verwijderen
  3. Al vast bedankt voor je reactie, ben benieuwd naar de ervaringen van je vriend.

    Gr. Peter

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Is Revita shampoo alleen niet voldoende?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tjah is het genoeg? Genoeg voor wat..
      Revita.COR is nog een extra stukje verzorging. Het ligt ook een beetje aan je haartype, maar ik zelf gebruik het wel altijd. De conditioner voelt goed aan, lijkt echt iets te doen.

      Revita shampoo op zich zelf zal ook al goede resultaten geven, maar met de .cor is het net wat extra.

      Verwijderen
  5. Hallo Admin, dank voor je reactie. De vraag stel ik, omdat er in zowel de shampoo als de conditioner al ingrediënten zitten voor je haar. voor verzorging en tegen haaruitval. toch? Ik denk dan, is dat niet dubbelop? zowel qua prijs het dubbele als qua ingredienten.
    de haarspecialist.com schreef dat het 'erg belangrijk een goede conditioner ernaast te gebruiken'. De reden gaf hij/zij niet. waar ik nog op wacht. Èn, "dat je beiden goed moet uitspoelen." maar spoel je daarmee niet de ingredienten weg?
    groet,
    Hendrik

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zitten aanvullende ingredienten in; ze kunnen elkaar dus aanvullen en versterken. DS Laboratories maakt gebruikt van micro-encapsulatie van de nanosomen. Volgens hun blijven de werkzamen stoffen daardoor werkzaam op de hoofdhuid, lang nadat je het hebt uitgewassen.

      Verwijderen