donderdag 27 september 2012

Toppik gebruiken

De Toppik applicator - handig bij de haarlijn
Over het gebruik van Toppik krijg ik nogal eens een vraag.
Werkt het goed? Is het makkelijk? Valt het niet op? Moet ik het gaan gebruiken?
Wat als ik ga zwemmen?

Allemaal lastige, maar begrijpelijke vragen. Ik heb hier tussen de regels door wel al het een en ander besproken, maar zal het hier nogmaals toelichten.

Toppik is opzichzelf een geweldig middel. Het is een fantastisch camouflage middel en met een beetje vaardigheden kan niemand zien dat je haar aan het uitdunnen is. 

Maar; het is geen middel tegen haaruitval. Oftewel, je haaruitval gaat gewoon door. Wat je doet is dus de zichtbaarbeid van de haaruitval uitstellen. Als jij er niks aan doet om je haaruitval te stoppen zal na een tijd toppik ook niet meer voldoende zijn; en je moet je dan afvragen of het wel de moeite waard is...

Want moeite..dat is het! Bij het gebruik van toppik accepteer je in principe niet dat je haar uitvalt, en zolang je het niet accepteert blijft het lastig. Oftewel: altijd ermee bezig zijn, altijd bang voor regen en slecht weer, tussen de lampen door lopen etc....

Het is heel goed als je toppik gebruikt en tegelijkertijd kunt accepteren dat je haar dunner wordt, maar het komt bijna niet voor. Want, met toppik kan je het verbergen; en wie wil dat nu niet. Het kan altijd beter! Oh daar nog een haartje, daar nog een beetje, daar nog een beetje....

Ik kan iedereen aanraden om dit stuk ook door te lezen als hij of zij dit product wilt gaan gebruiken. De conclusie van dat verhaal vind je hieronder:

1) Denk goed na voor je aan concealers begint; het is erg verslavend en als je eenmaal begint wil je er niet meer mee stoppen.
2) Als je het gebruikt, wees dan zuinig en overdrijf het niet. Een beetje doet wonderen, te veel is een ramp.
3) Realiseer je dat concealers een prachtig cosmetisch effect geven, maar dat je waarschijnlijk altijd het gevoel zult houden dat het niet echt is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten