dinsdag 25 september 2012

Low Level Laser Therapy

De laserhelm. De persoon in beeld is OMG, een LLLT pionier
Zoals sommige weten ben ik een aanhanger van LLLT.

Met mijn zelf-gebouwde helm zit ik 3x per week 20 minuten onder de 430 lasers.
Maar omdat er nog steeds veel vragen zijn over het precieze gebruik ligt ik dit hier graag toe.

'Gebruiksaanwijzing'
De eerste stap in het laserproces is het schoonmaken van de hoofdhuid en deze vervolgens verzorgen. Ikzelf doe dit door mijn haren te wassen met een milde shampoo (zonder SLS). Vervolgens breng ik emu-oil aan op de hoofdhuid. Emu-oil heeft een waslijst aan (niet allemaal bewezen) gunstige effecten, waaronder de preventie van haaruitval en de verzorging van de follicles (Opmerking: ik bestel mijn emu-oil via Ebay uit Engeland, wees er voorzichtig mee dat je zuivere olie hebt!). Deze emu-oil breng ik tamelijk rijkelijk aan op de uitgedunde plekken, met name de inhammen en de kruin. Lichtjes inmasseren (met de vingertoppen, NOOIT de nagels).

Nadat deze 10 minuten is ingetrokken begin ik mijn laser sessie. Normaalgesproken zet ik een serie op en ga ik lekker op de bank zitten met mijn laserhelm op. Na 20 minuten is de sessie voorbij. Ik wacht nog zo'n 5 minuten waarna ik mijn hoofdhuid (en haar) verzorg met Kokos olie. Deze olie voelt heerlijk aan en heeft een verzorgende werking voor de hoofdhuid. Het word gezegd dat de emu-oil kan dienen als transmitter voor de kokos olie, waardoor deze ook bij de haarzakjes komt. Sinds het gebruik van deze soorten olie heb ik vrijwel geen last meer van een jeukende hoofdhuid.

Deze kokosolie kun je in principe zo lang erin laten zitten als je wilt. Echter loopt je dan rond met een vettig hoofd; wat vaak geen optie is. Normaalgesproken laat ik het er 2/3 uur inzitten waarna ik ga douchen.

Bij het douche was ik mijn haar 3x. De eerste keer met dezelfde milde shampoo als voorheen. Dit is om de olie eruit te wassen. Vervolgens masseer ik mijn hoofd met een kwalitatief goede shampoo (in mijn geval Revita) die ik 3/4 minuten laat intrekken. Dit weer goed (maar voorzichtig) uitwassen, gevolgd door het aanbrengen van de conditioner. Ook deze laat ik 3/4 minuten intrekken.

Dit proces herhaal ik 3x per week.

Overige opmerkingen
Een aantal jaar geleden is er veel te doen geweest over 'Niacin' en 'Polysorbate80'. Beide producten zouden haargroei moeten bevorderen. Echter zijn van beide producten ook negatieve verhalen ontstaan, waardoor ik besloten heb deze producten niet meer specifiek te gebruiken. Vaak zitten deze middelen (in een veel kleinere hoeveelheid) wel nog in andere producten.

Zelf een helm maken?
Het maken van een helm is helemaal niet ingewikkeld. In principe zijn het gewoon een heleboel lasers die allemaal stroom nodig hebben. Het meeste werk zit in het netjes vertakken van al deze kabeltjes (430*2). Er zijn uitgebreide handleidingen online te vinden, maar veruit de meest uitgebreide beschrijvingen vind je op de site van OMG.

Als je overweegt om zelf een helm te maken kun je mij gerust vragen stellen. Wellicht kan ik je op weg helpen.

Laserhelm kopen

In de laatste jaren zijn er een hoop nieuwe LLLT producten op de markt gekomen. Hierdoor is het niet meer noodzakelijk een helm te maken maar zijn er ook mogelijkheden met meer dan 200 lasers op de markt. Ik heb een review over  LLLT apparaten geschreven.
10 opmerkingen:

 1. Kunt me misschien vertellen of ik zo een zelfgemaakte helm met 430 lasers kan kopen. Zo ja, wat kost het?

  Bedankt,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo,

  ja er zijn ook een aantal personen die deze helm maken en verkopen. Je kunt het beste op http://overmachogrande.com/ kijken, en de webmaster eventueel een e-mail sturen.
  Voor een helm met 430 diodes betaal je ongeveer 1200 dollar..

  Je kunt ook de losse onderdelen bestellen en hem dan zelf in elkaar zetten, dat scheelt je 250 dollar..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik altijd de lowlevellaser van Hairlabs. Het is iets meer werk omdat je een kam beweging moet maken maar het scheelt wel een centje (goedkoopste vanaf € 435,-). Ik gebruik hem nu 7 maanden en zie wel degelijk een postitief resultaat. Gr.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja persoonlijk ben ik GEEN fan van een laser-kam. Het is veel te veel werk, levert nauwelijks stimulatie en daarmee ook zeer twijfelachtig of het uberhaupt werkt. Je moet namelijk een bepaalde hoeveelheid joule krijgen, en met die kam is dat 1) niet te meten en 2) bijna niet te halen..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi, wat ik eigenlijk niet kan vinden, is je conclusie: werkt het?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo.

   Dat komt omdat het lastig os om een eenduidige conclusie eraan te hangen. Wegens de lange periode van haargroei en uitval is het erg moeilijk om te zeggen of producten wel of niet werken. Resultaten worden pas behaald na vele maanden. Berichten dat een product binnen een aantal dagen werkt is in mijn opzicht altijd onzin.

   Anyhow, zelf heb ik LLLT voor een lange periode gebruikt; en ik ben nog steeds overtuigd dat het werkt! Het is ongeveer de enige behandeling zonder bijwerkingen, en na een eenmalinge investering heb je vrijwel geen kosten meer.

   Als je hem een beetje goed maakt kun je hem gewoon gebruiken tijdens TV kijken of pc-en.

   Conclusie: Ja, ik heb het gevoel dat het wel werkt.

   Verwijderen
 6. Hallo, je schrijft dat je een milde shampoo zonder SLS gebruikt. Kan je wat merken noemen? Ik ben op zoek naar zo'n shampoo, alleen in de supermakrt, drogisterij kom ik ze niet tegen. graag je advies hierin.
  mvg,
  Hendrik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Hendrik,

   ja het kan ontzettend lastig zijn om een SLS vrije shampoo te vinden. Zelf ben ik erg fan van Revita Shampoo
   http://haarweb.blogspot.nl/2012/09/review-revita-shampoo.html

   SLS vrij en allerlei andere goede ingredienten. Een andere goede keuze is Regenepure of Revivogen.

   Verwijderen
  2. SLS-vrije en 100% natuurlijke shampoos kun je bij zaken zoals de Tuinen en de Reformwinkel kopen. Kost ongeveer tussen de 7 a 15 euro. Die van mij (Herbella) kost 8 euro bij de Reform voor 500ml.

   Verwijderen
  3. excuses, Herbella deze kost 9 euro

   Verwijderen