vrijdag 21 september 2012

Review: Spectral UHP Minoxidil 5%

Product: Minoxidil 5% - Spectral Ultra High Purity
Prijs 24 euro voor 3x60 ml (180ml)
Te koop bij: GoedeShampoo.nl
Ingrediënten Minoxidil 5%, Alcohol (30% V/V) Propyleen glycol (PPG) (50% V/V), Water.
Algemene omschrijving Deze minoxidil 5% word gemaakt door DS laboraties; bekend van hun hele range van haaruitval preventie middelen (waaronder nanoxidil, revita, etc.). Deze minoxidil is erg laag in prijs en is hiermee net iets duurder dan Kirkland maar goedkoper dan een hoop andere varianten (zoals Rogaine). Er zit alcohol en PPG in de oplossing, dus niet geschikt voor mensen die gevoelige hoofdhuid hebben.

Let erop dat het even kan duren voordat de lotion is ingetrokken. Aanbrengen vergt wel wat vaardigheid, maar indien je dit secuur en geduldig gedaan wordt gaat dit echter wel goed.
De vloeistof loopt redelijk makkelijk van je hoofdhuid af. Beste is om niet alles in 1x aan te brengen, en eventueel een papiertje bij de hand te houden indien er iets buiten je hoofdhuid komt.

Gebruiksaanwijzing

Sommige mensen wassen hun haar voor het aanbrengen om de effectiviteit te verhogen; de kans op bijwerkingen neemt echter ook toe. Voor het aanbrengen de haren opzij kammen en de vloeistof met behulp van het pipetje druppel voor druppel aanbrengen. Het is handig om een (wc)papiertje in de hand te hebben om uitlopende druppels op te vangen (NIET over je gezicht laten lopen!). Geduld is hierbij nodig omdat een te grote hoeveelheid snel van je hoofd afloopt. Zelf begon ik altijd achter (kruin) en hield mijn hoofd een beetje schuin naar voren. Dit liet ik drogen en vervolgens begon ik voor en hield mijn hoofd enigzins schuin naar achteren. Zo blijft de minox op je hoofdhuid. Indien iets toch erafloopt met wc papiertje opdeppen. 


CIJFERS Spectral UHP


Werking:4/5 Ik had het idee dat minoxidil wel een gunstig effect heeft. Haren werden iets dikker en steviger.
Cosmetisch Effect: 3/5 Zie werking.
Geur: 2/5/5. De geur is prima, maar de minox is enigzins vettig. Hierdoor is aanbrengen af en toe lastig. Indien je kort haar hebt kan een foam prettiger werken.
Prijs: 5/5. Een erg goedkope minoxidil oplossing.
Eindoordeel: 4/5
Negatieve Punten: Aanbrengen vergt wat geduld en vaardigheid. Bij gemillimeterd haar ka een foam het overwegen waad zijn. 

Overige opmerkingen: Ik heb het zelf 6 maanden gebruikt maar ben helaas moeten stoppen wegens bijwerkingen! Toen ik mijn haar gemillimeterd had heb ik foam gebruikt.

Tips
- Is geld niet cruciaal investeer dan in een iets duurder middel, bijvoorbeeld Nanoxidil.
- Let er goed op dat de minoxidil niet onnodig van je hoofdhuid afstroomt en in de buurt van je ogen etc komt. Dit kan zorgen voor irritaties en onnodige bijwerkingen.

Update: Deze review is ge-update in maart 2014. Mede dankzij nieuwe ervaringen met dit product en ook met andere concurrerende producten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten