maandag 24 september 2012

Review: Kokos Olie

product: Kokos Olie (Extra Virgin)
Prijs14 euro voor een flinke pot (400 gram)
Ingrediënten Coconut Oil
Algemene omschrijving Kokos olie heeft een aantal gunstige effecten, waaronder het verminderen van jeuk, het dikker maken van haren en in theorie zou het ook een goede voeding moeten zijn voor de haarzakjes. 
Gebruiksaanwijzing Pure, zuivere kokos olie is in vaste vorm bij kamertemperatuur (als dit niet het geval is is de olie niet zuiver, zoek een andere!). Kokosolie smelt bij ongeveer 25 graden. Neem een beetje kokosolie uit de pot en laat deze in je handen smelten. Breng de kokos olie in ruime hoeveelheid aan, zowel op de haren als op de hoofdhuid. Als je lange haren hebt kun je dit doen met een pipetje. Laat de kokosolie een ruimte tijd erin zitten, met een minimum van 20 minuten. Je kunt het gerust de hele nacht (met een haarnetje..) laten zitten.

CIJFERS
Werking:4/5 Kokosolie voelt heerlijk aan op de hoofdhuid. Het neemt de jeuk weg en lijkt de hoofdhuid te voeden. Met name bij droog haar en veel jeuk is dit product een absolute aanrader.
Cosmetisch Effect: 3/5 Het haar word iets voller en donkerder van structuur.
Geur: 5/5. Kokos!
Prijs: 4/5. Zuivere kokosolie kost je een paar euro per maand.
Eindoordeel:4/5

Negatieve Punten: Net zoals elke olie is kokos olie vet! Houd er rekening mee bij het aanbrengen. 
Overige opmerkingen: Kokos-olie is voor mij een absolute no-brainer. Geen enkel nadelig effect en een prettig gevoel.
Tips
- Houd er rekening mee dat je haar erg vettig word
- Koop een douchemuts of neem er 1 mee uit een hotel, zo kun je de kokosolie de hele nacht in laten.

6 opmerkingen:

 1. Als je de kokosolie gebruikt heb bij het slapen, kan je dan de volgende dag gelijk douche om van je vettige haren af te komen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeker, de olie gaat er gewoon uit met normale shampoo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik had altijd heel dik en super veel haar en enorm lang haar waar ik trots op was ook na mijn zwangerschappen had ik jaren nog mooi haar. tot mijn 27ste toen begon mijn haar na een bewogen periode enorm uitvallen na een dik jaar leek t haar weer wat beter maar met momenten bleef het uitvallen. de arts zei dat het haarwortel gezond was en mijn vitamine leek ook goed en schildklier ook. ik ben nu 29 maar kan mijn haar echt gaan afknippen ik heb paar keer al stukken af geknipt maar helpt niet, ik ben nog moed aan het verzamelen om tot de helft van mijn rug af te laten knippen en heb arts om advies gevraagd want zijn schampoo ketanozol helpt ook niet. ik lijk veel ouder nu mijn haar niet uitziet het haar is het plaatje van het gezicht. ik heb nu kokos olie in mijn haar gedaan,had het gelukkig in huis en ik hoop dat dit echt werkt. ik ben zo ten einde raad. ik voel wel dat de olie fijn vloeibaar wordt/blijft in het haar. dus het komt vast en zeker goed op het hoofdhuid. hoe vaak kun je het best dit doen en krijg ik ook zo weer een deel van mijn haar terug.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goedemorgen,
   vervelend om te horen over je haaruitval. Ben je er al achter wat de oorzaak is van de haaruitval? Het is belangrijk om eerst te weten waarom je haar uitvalt voordat je een goed plan van aanpak kan maken. Erfelijke haaruitval is namelijk anders dan bijvoorbeeld haaruitval door stress.

   De Kokosolie kan je haar en de hoofdhuid verzorgen; maar verwacht er helaas geen wonderen van. Het is een mooie aanvulling op je haar en kan met name fijn zijn als je last hebt van jeuk en irritatie.

   Afhankelijk van je vorm van haaruitval kan het wellicht enigszins verlichten, maar wees realistisch en verwacht geen wonderen..

   Succes

   Verwijderen
 4. update: ik heb het dus gebruikt en mijn nieuw haar het gezonde haar wat ook net bijna kroes wat is enorm zacht. voelt heerlijk aan. mijn oude haren zijn wat verbeterd. roos heb ik bijna niet. en nu ben ik alleen nog benieuwd of op z n minst mijn haar ook niet zo erg uitvalt. ik he wel extra verge gebruikt die is de beste

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt in ieder geval positief! Hopelijk heeft een goede werking op je haar :)

   Verwijderen