woensdag 26 september 2012

Review: toppik (concealer)

Product: Toppik (middenbruin)
Prijs: €49,50 voor 27.50 gram. Grotere verpakking is relatief goedkoper
Gekocht bij: GoedeShampoo.nl
Ingrediënten Keratin, Ammonium Chloride, Silica, DMDM Hydantoin, May Contain: FD&C Yellow No.6, FD&C Yellow No.5, D&C Red No.22, D&C Red No. 33, FD&C Blue No.1, D&C Green No.5, FD&C Green No.3, D&C Green No.6, D&C Orange No.4.,
Algemene omschrijving: Toppik is een concealer die uitdunnend haar kan verbergen. Het maakt gebruik van statisch geladen vezels die zich moeten hechten aan bestaande haren. Het is dus noodzakelijk om nog voldoende haar in het gebied te hebben! In principe maakt het elke bestaande haar een stuk dikker; als je dus genoeg hebt staan kun je een volledig vol kapsel nabootsen. 

Gebruiksaanwijzing Minder is meer! Gebruik niet teveel is mijn eerste opmerking. In het begin strooide ik altijd mijn hele hoofd vol, maar bij nader inzicht heeft dit een verschrikkelijk effect. Niet alleen je haar maar ook je hele hoofdhuid krijgt een laagje vezels.

Hoe dan wel te gebruiken?
1) Zorg ervoor dat je haar schoon en volledig droog is (vocht is killing)
2) Strooi voorzichtig en met mate toppik over de uitdunnende plekken. Hou er rekening mee dat het belangrijk is niet teveel in 1x te strooien, omdat het dan tussen de haren doorvalt. Als je met hele kleine beetjes doet heeft het meer kans om te hechten.
3) Wrijf een beetje door je haar en laat overtallig toppik eruit vallen.
4* (optioneel) Gebruik de Spray Applicator in combinatie met Hairline optimizer rondom de haarlijn voor een nog beter effect. Review hierover volgt ook nog. Ik heb deze de eerste maanden nooit gebruikt, maar gebruik hem nu vrijwel dagelijks.
5) Controleer of er niet teveel op je hoofdhuid is gekomen, en haal het eventueel weg met een wattenstaafje en een beetje vocht.
6) Rond het af met een spray. Ik gebruik zelf vrijwel altijd kokos-glansspray in combinatie met Jason thin to think spray. De eerste zorgt voor een glans (duh) omdat toppik voor een uitdrogend effect kan zorgen. Daarnaast zorgt het voor betere fixatie van de vezels en is het sowieso goed voor het jaar. De jason thin to think is een fijne spray die ervoor zorgt dat het iets voller uitziet. Zelf gebruik ik bijna nooit de officiële applicator, omdat deze snel hard word en een vervelend gevoel geeft.

CIJFERS
Werking:4.5/5 Toppik doet wat het moet doen, namelijk je haar een stuk voller maken. Het werkt wel alleen als je nog genoeg haar hebt, en werkt dus niet op kale plekken. Let erop dat toppik niet in alle omstandigheden werkt, ondanks wat velen beweren. Het blijft NIET zitten en een flinke storm (wind), het blijft niet zitten in een flinke regenbui en ook zweet kan een vervelend effect teweeg brengen.
Cosmetisch Effect: 5/5 Het haar lijkt direct veel dikker. Beginnende kaalheid kan volledig verborgen worden
Prijs: 3/5. Tamelijk duur, maar je doet er wel lang mee. Zelf gebruik ik het om de dag. Als je een grote verpakking koopt valt de prijs mee.
Eindoordeel:4.5/5

Negatieve Punten

- Toppik blijft niet altijd zitten (regen, wind, zweet)
- Je bent altijd bang dat mensen het zien
- Je raakt er verslaafd aan
- Het geef enigszins rotzooi in de badkamer

You can find the English version here

4 opmerkingen:

 1. Als je in het herfstweer naar buiten gaat dus even een capuchon op doen. Verder klinkt het prima!

  Ik ben benieuwd naar de vergelijking tussen Toppik en Super Million Hair. Die review volgt vast nog... toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel even opletten of die capuchon niet statisch is. Toppik bind aan de haren door middel van 'statische lading' dus dit kan nogal een vervelend effect geven (bijvoorbeeld bij een wollen muts).

  Ik heb helaas geen ervaring met Super Million Hair. Bij haarproducten is het belangrijk dat je de producten vind die voor jou goed werken en daar een stevige basis mee op te bouwen. Pas als deze basis er is kun je gaan kijken naar eventuele uitbreidingen of aanpassingen.

  Een veel voorkomende fout is het voortdurend wisselen van haar-regime, waardoor je nooit tot een goede methode komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tegenwoordig is Toppik ook verkrijgbaar bij de "chinese" sites, veel goedkoper en werkt net zo goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kreeg die opmerking vaker en heb het daarom zelf getest. De vezels die ik uit china kreeg waren nep en werkten totaal niet. je kunt die niet met elkaar vergelijken. goed voor een goedkope oplossing maar niet hetzelfde als toppik vezels.

   Verwijderen