Info

Informatie over deze website
Op deze website geef ik een 100% eerlijk verhaal over mijn ervaringen met haaruitval en alle producten daaromheen. Er zit nergens een commerciële insteek in en alles is oprecht. Je kunt gerust vragen stellen.

Ik geef geen garanties over de producten waar ik over vertel. Alles is op eigen risico en eigen inschattings-vermogen. Ik probeer zo goed mogelijk te helpen maar kan helaas niks garanderen.

Productreviews
De product-reviews die ik schrijf zijn allemaal na uitvoerig gebruik. De meeste producten gebruik ik vele maanden voordat ik er iets over schrijf.

Winkelreviews
Indien ik een product bestel bij een webwinkel probeer ik hier ook wat over te schrijven, omdat het belangrijk is de goede winkel te kiezen. Met nam de prijs, levering en de service staan hoog in het vaandel. Levering moet normaalgesproken binnen 1 dag plaatsvinden, de prijs moet goed zijn en e-mails zouden binnen 24/48 uur beantwoord moeten worden

Engels:
Er is ook een Engelse versie van deze site beschikbaar (wordt minder goed onderhouden)
http://sufferfromhairloss.blogspot.com/

10 opmerkingen:

 1. hallo, heb 3 maanden vichy neogenic gebruikt, ben er redelijk content van, haarvolume neemt lichtjes toe, en haaruitval is goed als gedaan, mag ik het product ook langer als 3 maanden gebruiken? mits het goed resultaat

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo, langer gebruik zou geen probleem moeten zijn; zolang je het geld ervoor over hebt. Ik denk wel dat de effectiviteit afneemt. Als je het zeker wilt weten moet je even mailen naar Vichy.

   Verwijderen
 2. Hallo,
  Heb je al iets meer resultaten of een update over de Spectral DNC-N ? Ik ben erg geintresseerd om te beginnen met dergelijke behandelingen. Het enige nadeel dat ik heb is dat ik in het verleden een bloedprop in m'n kranslagader heb gehad waardoor ik levenslang vast zit aan de standaard hartmedicaties (Bloedverdunners, betablokkers,ACE Remmer en Ascal Brisper Cardio-Neuro). Nu wilde ik eigenlijk de Rogaine Foam gebruiken maar schrikte ik een beetje af van de bijwerkingen die ik overal lees.

  Ik ga vanaf deze week beginnen met de Toppik Hare Care set en met vitamine D supplement (omdat ik een IT'er ben en heel vaak binnen zit) Ik hoop hierdoor uitval tegen te gaan en wil ook met iets beginnen op mijn kaalheid op de kruin te bestrijden. Nog enige verdere advies ? Zou het zeer op prijs stellen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Jeffrey,

   bedankt voor je reactie.
   Momenteel heb ik nog geen update over Spectral DNC-N, waarschijnlijk duurt dit wel een paar maanden..Resultaten kunnen 6 tot 12 maanden op zich laten wachten.

   Bij jouw aandoening moet je inderdaad extra voorzichtig zijn met minoxidil. Heb je dit al eens met je behandelend arts of huisarts besproken?
   Rogaine foam is overigens gewoon een variant van Minoxidil, en daar zit dus ook gewoon 5% in. Sommige mensen hebben helemaal nergens last van; maar met jouw achtergrond is voorzichtigheid zeker geboden.
   Heb je al eens aan finasteride en/of LLLT gedacht?

   Waarschijnlijk zal vitamine D niet veel aan je haar doen, maar als je een tekort hebt zal het altijd positief voor je zijn. De toppik hair care set werkt niet op de haaruitval, maar verbergt het wel enigszins. Shampoo's die tegen haaruitval werken (in theorie) zijn bijvoorbeeld Revita of Regenepure.

   Succes!

   Verwijderen
  2. Hallo,

   Allereerst bedankt voor je snelle reactie !

   Ik heb het er nog niet met de huisarts over gehad omdat ik nog niet echt concreet heb besloten wat ik ga gebruiken. Omtrent Minoxidil was ik wel van plan even te bellen. Ik las ergens dat je met de Foam (van Rogaine in dit geval) minder kans had op bijwerkingen. (daarbij lijkt het me slim om dit met een handschoen aan te brengen?)

   Over Finasteride had ik het één en ander gelezen. Maar gezien de bijwerkingen leek mij Minoxidil een betere optie. Ik kan het fout hebben natuurlijk. LLLT zie ik een hoop mensen over praten maar volgens mij is dat dan weer een vrij prijzige optie ?

   Van vitamine D had ik geen verwachtingen maar ik las dat mensen die veel binnen zitten vaak een vitamine D te kort hadden en dat dit wel eens tot haaruitval kon lijden omdat ze niet genoeg daglicht zouden krijgen ? Toppik heb ik aangeschaft omdat m'n haar ook zeker dunner word. En ik las hier in je review dat het daar heel goed voor was, dus ik dacht ik geef het een poging :) Misschien een goed idee omdat met Revita te combineren ?

   Ik ga morgen even bellen met de huisarts !

   gr, Jeffrey

   Verwijderen
  3. Het is inderdaad mogelijk om handschoenen aan te trekken bij het aanbrengen van Minoxidil. Het vermindert de kans op eventuele opname via je handen; en zorgt er ook voor dat het niet op je handen blijft en daarna op andere dingen komt(zoals je eten).

   Finasteride heeft mogelijke bijwerkingen die (heel )zwaar zijn, en voorzichtigheid is geboden. Ook iets wat je goed met je huisarts kan bespreken. Lees je in ieder geval goed in; en denk er goed over na. Ik adviseer altijd iedereen die ermee wilt beginnen om te starten met een lage dosis (lees daarover meer op deze blog).

   Toppik is een concealer..dus het verbeterd je haar niet maar is puur een cosmetisch effect. Verbetering is verbijsterend, maar maak het niet te gek. Probeer niet afhankelijk te worden van Toppik..

   Verwijderen
 3. Ik gebruik (als vrouw) al 1 jaar finasteride en ben hier zeer tevreden over. Weet iemand hoe lang ik op voorhand moet stoppen voordat ik zwanger mag worden? En wat mag ik tijdens deze periode gebruiken om de haaruitval tegen te gaan?
  Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo,

   er zijn geen eenduidige richtlijnen wanneer je zou moeten stoppen voor een zwangerschap. Langer is altijd veiliger.

   Finasteride heeft een vrij korte half waarde tijd; dus volgens die redenering is het vrij snel uit je lichaam. Echter kunnen de effecten van finasteride uiteraard langer blijven.

   Allereerst kan ik je sterk adviseren om dit met je huisarts te bespreken. Hij kent je dossier en kan eventueel je bloedwaardes meten om dingen te controleren.

   Zelf hoor ik vaak een periode van minimaal 3 maanden; maar ik zie ook weleens 6 of 9 maanden van tevoren.

   Het goede antwoord zal altijd discutabel zijn.
   ----------

   Wat je wel kunt gebruiken tijdens je zwangerschap is erg lastig. Je mag tegenwoordig sowieso al bijna niks meer als zwangere; van het drinken van de juiste thee tot voldoende uurtjes slaap.
   Ik zou zeggen dat je elk middel dat te maken heeft met je hormonen moet vermijden (Zoals finasteride en saw palmetto); en met minoxidil zou ik ook zeer voorzichtig zijn.

   Helaas blijft er op die manier steeds minder over. Indien je het budget hebt kun je eens naar LLLT kijken.
   ---

   Succes met de (toekomstige) zwangerschap!

   Verwijderen
 4. Hoi!

  Ik heb een vraag. Ik ben een meisje van 14 jaar en heb sinds een paar maanden heel erg veel last van haaruitval. Als ik m'n haar borstel of met m'n handen door mijn haar ga, haal ik er hele plukken uit. Ik heb het afgelopen jaar wel lange tijd veel medicatie gebruikt & een aantal keer onder narcose geweest, dus misschien heeft het daar wat mee te maken? Mijn vraag is, heeft u tips om mijn haaruitval te verminderen?

  Ik hoor graag van u. Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Femke,

   wat vervelend om te horen over je haaruitval! Ik durf geen advies te geven aan iemand zo jong als jij. Op die leeftijd kan het eigenlijk geen erfelijke haaruitval zijn en daar gaat deze blog het meeste over. Heb je al eens aan je (huis)arts gevraagd wat het kan zijn?

   Sommige medicatie kan inderdaad haaruitval veroorzaken, en soms is hier ook een goede oplossing voor. Het lijkt mij goed dit met je arts te bespreken om te kijken of hij/zij iets voor je kan doen!

   Succes, en mocht je nog vragen hebben dan hoor ik ze graag.

   Verwijderen