LLLT

LLLT staat voor "Low Level Laser Therapy"; oftewel een therapie met zwakke lasers.

Low Level Laser Therapy
De basis van LLLT zijn lasers van 5mW die gedurende een bepaalde periode op het te behandelen gebied schijnen. Ik zal niet op de technische details ingaan, maar je kunt ze hier gerust vragen.

De laatste jaren is er een community aan het ontstaan die denkt dat LLLT haaruitval kan voorkomen; en zelfs kan zorgen voor lichte hergroei. Uiteraard zijn er ook een heleboel commerciële bedrijven die hierop inspelen, zoals de Hairmax lasercomb.

De kam heeft maar 5 tot 9 lasers, en moet handmatig over het hoofd verplaatst worden; een saai en langdurig proces. Dit betekend dat je de eerste weken braaf de laserkam gebruikt, maar na enkele weken gaat verslappen en na enkele maanden waarschijnlijk stopt. Resultaten tegen haaruitval duren nu eenmaal lang, en het is belangrijk om een stabiel en langdurig regime te hebben. Update: inmiddels is er een band uit met 82 lasers en een cap met meer dan 240 lasers.

Binnenkant van de Laserhelm
Een manier om dit op te lossen is door gebruik van zogenaamde 'Laser Helmen'. Een 'helm' die je opdoet, waar een heleboel lasers inzitten die op je hoofdhuid schijnen. Op deze manier is het een stuk makkelijker om de behandeling vol te houden, omdat je deze gemakkelijk kunt gebruiken tijdens het TV kijken of computeren. Het nadeel is dat omdat het een vaste positie heeft, er veel meer lasers nodig zijn. Ik zou zeggen dat 60 lasers het minimum is, maar aantallen tot 500 worden ook gemeld op het internet.

Zelf heb ik een laserhelm met 430 diodes, die ik diffuus op mijn hoofd laat schijnen voor 20 minuten. Voor deze behandeling masseer ik mijn hoofd met emu-olie. Na de behandeling masseer ik mijn hoofdhuid nog in nog met kokosolie.

Een uitgebreide review over hoe ik mijn laserhelm gebruik kun je hier vinden.

Update 2019
In de afgelopen jaren zijn er een hoop apparaten op de markt gekomen die bovenstaande problemen oplossen. Zo hebben zij meerdere diodes en zijn ze erg makkelijk in gebruik. Je vind meer informatie in mijn nieuwste review over LLLT apparaten.12 opmerkingen:

 1. Ik zou niet te vaak je hoofdhuid masseren met olieen. Dit kan namelijk, bij veelvuldig gebruik, resulteren in verstopte haarzakjes. En dat wil niemand. Verstopte haarzakjes zorgen voor haaruitval.
  Olieen als kokos, argan en emu kunnen wel voedend zijn voor het haar. Dus smeer het niet op je hoofdhuid maar gewoon in je haar.

  Ricinus/castorolie geeft de meeste verstopping (door de dikkere structuur) en dat heb ik geweten ook -.- Overigens is nooit bewezen dat deze olie werkt tegen hoofdhaaruitval. Het kan wel zorgen voor wimpergroei.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je een bron voor die verstopte haarzakjes en het gevolg daarvan? Het klinkt aannemelijk, maar dat maakt het nog niet waar..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hartelijk dank voor deze informatie! Ik heb een helm besteld bij O.M.G. ik zou graag even willen contacten, zou je dat willen? Dat zou ik erg fijn vinden. Mijn adres: info@pinkfee.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goedemorgen, ik beantwoord geen berichten in prive. Je kunt wel alle vragen hier stellen en ik zal proberen te helpen.

   Verwijderen
  2. Ah, ok ik begrijp t. Ik wilde twee vragen stellen;
   1. Gebruik je de laserhelm nog?
   2. Heb je hem helemaal zelf gemaakt?
   Of met een pakket van O.M.G?

   De reden dat ik je dit vraag is hierom:
   1. Het duurt erg lang voordat ik bericht krijg.( Ik hoop überhaupt dat hij ze nog levert.)
   2. Vanwege de lange tijd van antwoorden (ik probeer sinds september te contacten) vraag ik me ook af hoe het gaat als er een probleem is met je helm.

   Dit waren mijn vragen, alvast hartelijk dank voor je antwoorden.

   Verwijderen
  3. 1. Sporadisch gebruik ik hem nog.
   2. Zelf gemaakt met het pakket van O.M.G.. Dus alle losse onderdelen zelf in elkaar gezet.

   Destijds gaf hij redelijk snel antwoord op vragen. Tegenwoordig zijn er ook wel betere producten op de markt die een gelijke werking hebben. Dat was een aantal jaar gelededen niet zozeer het geval.

   En wat bedoel je als een probleem is? O.M.G. is geen bedrijf ofzo dus als er iets mis is heb je geen garantie lijkt mij, maar daar ben ik ook niet zeker van.

   Succes!

   Verwijderen
  4. Dank voor je antwoord.

   Mocht jij je helm willen verkopen, en of voor een periode verhuren, dan zou ik dat heel graag willen. En welke goede alternatieven ken je? Zoveel diodes in een helm als die van OMG heb ik nergens gezien.
   Ik wil graag beginnen met lllt want ik wacht al sinds september. Ik krijg nauwelijks contact met OMG. Super dank voor je antwoord, excuus voor al deze vragen!

   Verwijderen
 4. Het aantal diodes is bij OMG nog steeds veel hoger dan alle andere opties. Hairmax heeft laatst wel een nieuw product uitgebracht dat er wel handig uit ziet, een soort band die je op je hoofd kunt plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maak je op bestelling ook helmen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet perse. Ik ben gestopt met het gebruik van mijn eigen helm (omdat ik veel in het buitenland zit) die zou ik eventueel kunnen verkopen.

   Verwijderen
 6. Hoeveel vraag je ervoor, is dat veilig?
  Heeft iemand een idee waarom hairluma niet meer te koop lijkt te zijn (van hairboosters)?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hairluma is wel te koop, maar kost 1475 euro. En dan zit er niet eens een opbergdoos bij. Wel veel lasers (380)

  BeantwoordenVerwijderen