Minoxidil

Update: Minoxidil is niet meer vrij verkrijgbaar in Nederland. 
Een andere optie is Nanoxidil.


Beschrijving

Samen met Finasteride is Minoxidil een van de bekendste middelen tegen haaruitval. De precieze werking is nog steeds onbekend; maar bij vele kan het de haaruitval stabiliseren en zelfs zorgen voor een toename in volume en het aantal haren.

Net als elk middel tegen haaruitval is geduld noodzakelijk; en worden eventuele resultaten pas zichtbaar tussen 6 en 12 maanden, soms zelfs nog langer. De hoeveelheid Minoxidil wordt aangegeven met een percentage, meestal 2% of 5%. De meeste mannen gebruiken 5%, omdat dit de meest effectieve minoxidil blijkt te zijn met de minste bijwerkingen. Je kunt ook een hoger percentage nemen, maar de kans op bijwerkingen neemt flink toe terwijl de effectiviteit minimaal toeneemt. 2% is ook een optie om mee te beginnen. Update: Sinds minoxidil niet meer vrij verkrijgbaar is adviseren ik Spectral DNC-N met 5% nanoxidil.

Soorten Minoxidil

Er zijn een aantal soorten minoxidil, ieder met hun eigen voor en nadelen.
Vloeistof
De meest bekende vorm van minoxidil is een heldere vloeistof, die je aanbrengt met behulp van een 'pipet'. Deze minoxidil wordt aangeboden door meerdere merken, waaronder Kirkland en Spectral. Het is de goedkoopste vorm van Minoxidil.
voordelen: goedkoop, makkelijk verkrijgbaar, heldere vloeistof
nadelen: aanbrengen kost meer tijd, trekt langzamer in, kan zorgen voor irritatie (door PPG).
Een andere optie is Rogaine Foam, een mousse achtige substantie. Het is net zoiets als mousse voor je haar, maar nu moet je het aanbrengen op je hoofdhuid en zo min mogelijk op je haar. Dit kan bij lang haar nog weleens een probleem zijn. Het voordeel is dat er geen PPG in zit waardoor minder mensen last hebben van irritatie.
Voordelen: Makkelijk aanbrengen, geen ppg, trekt snel in, loopt niet uit
Nadelen: Iets duurder, lastig bij lang haar, gaat lastig samen met concealers (zoals toppik).

Nanoxidil

Deze is niet echt een vorm van Minoxidil, maar eerder een doorontwikkelde methode. De fabrikant beweert dat nanoxidil effectiever is dan minoxidil met minder bijwerkingen. Het is een bruine vloeistof die makkelijk intrekt. Je brengt het aan met het bijgeleverde pompje.
Voordelen: Effectiever (?), makkelijk aanbrengen, minder bijwerkingen (?)
Nadelen: Erg duur, indien teveel wordt aangebracht blijft bruine substantie achter.
Welke moet ik kiezen?
Welke minoxidil voor jou het beste is hangt van je haar stijl, je budget, en zoals altijd je persoonlijke voorkeuren. Hier is helaas geen simpel antwoordt op te geven.

Minoxidil kopen

Sinds 2016 is het helaas niet meer mogelijk Minoxidil online te kopen.
Gelukkig is er wel een mooi alternatief in de vorm van Nanoxidil.

Je kunt Minoxidil makkelijk online bestellen. Enkele mogelijkheden:
Maar er zijn ook nog een hoop andere. Kijk altijd even naar betrouwbare en goedkope aanbieders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten