donderdag 20 september 2012

Review: Rogaine Foam 5% Minoxidil


Product: Minoxidil 5% - Rogaine Foam
Prijs 18 euro per maand. 60 cent per dag.
Ingrediënten Minoxidil 5%, Butane, Butylated Hydroxtoluene, Cetyl Alcohol, Citric Acid, Fragrance, Glycerine, Isobutane, Lactic Acid, Polysorbate 60, Propane, Purified Water, SD alcohol 40-B, stearyl alcohol.
Algemene omschrijving Rogaine foam is een variant op de 5% minoxidil, die door velen word gebruikt wegens het hoge gebruiksgemak. In tegenstelling tot de meeste vloeibare-minoxidil varianten trekt deze foam erg snel in en is gemakkelijk in gebruik. Het druipt niet naar beneden. Echter bij lange haren kan het nadelig zijn dat foam lastig(er) is is aan te brengen. De minoxidil is vrij prijzig.

Als ik moest kiezen tussen diverse minoxidil opties is dit toch mijn keuze. Aanbrengen gaat veel sneller en zorgt ervoor dat je het op een stabiele basis blijft doen. Bij de vloeistof-varianten moest ik vaak een half uur wachten voordat ik verder kon, bij deze is het vrijwel direct.
Zelf snap ik niet zo goed waarom de geur van deze foam zo sterk is. Als je het mij vraagt nergens voor nodig en een negatief punt. Dingen die er niet in hoeven moeten er niet in!

Gebruiksaanwijzing De foam in de dop spuiten totdat deze halfvol is. Eventueel handschoenen aandoen ( de foam heeft een sterke geur en is nog lang op je handen te ruiken, daarnaast ZOU het kunnen dat dit de kans op bijwerkingen vermindert). Vervolgens met de vingers voorzichtig op de kalende plekken inmasseren. Kan op de kruin en op de inhammen gebruikt worden.

CIJFERS
Werking:3/5 Ik had het idee dat de foam wel een gunstig effect heeft. Haren werden iets dikker en steviger.
Cosmetisch Effect: 3/5 Zie werking.
Geur: 2/5. De geur is wel aangenaam, maar ik vind hem te sterk en overbodig. Ik heb liever een puur product dat zich 100% focust op haaruitval.
Prijs: 3/5. Redelijke dure versie van minoxidil 5%.
Eindoordeel:4/5

Negatieve Punten: Hogere prijs. Sterke geur. Lastig(er) bij langer haren.

Overige opmerkingen: Als ik moest kiezen voor een minoxidil was dit mijn keuze. Deze oplossing bevat GEEN ppg.

Tips
- Was je handen goed na gebruik, je wilt niet dat dit in je eten etc. komt.
- Heb je lang haar? Je kunt
ervoor kiezen om de minoxidil op je hand te laten smelten voor het aan te brengen.

Rogaine te koop bij:

Destijds heb ik Rogaine via Ebay gekocht, maar wegens een eenmalige slechte ervaring ben ik hiermee gestopt. 
Via Nanoxidil-Kopen.nl kun je een gelijkaardig product kopen, namelijk Foligain Foam.

6 opmerkingen:

 1. Dankje voor al je info, ik heb het product zelf ook gekocht. Ik heb alleen nog een vraag erover.
  Als je het product hebt aangebracht en tijdje hebt laten intrekken en je gaat daarna douchen, vervalt het effect van de minox dan? Want ik krijg mijn haar niet in model voordat ik gedoucht heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo,

   minoxidil heeft een aantal uur nodig om in te trekken. Het wordt afgeraden om binnen 2/3 uur na het aanbrengen van minoxidil je haren te wassen. Het beste is bijvoorbeeld een uur voor het slapen gaan en na het opstaan; om het dan de hele dag te laten zitten.

   Je kunt de minoxidil wel aanbrengen na het douchen. Als je er een beetje handig in wordt kan dit gewoon tussen je haar, en zou je er niet veel last van moeten hebben. Houd er rekening mee dat net na het douchen de minoxidil sneller en dieper intrekt. Dit kan zorgen voor een groter effect maar ook voor mogelijke bijwerkingen.

   Verwijderen
 2. Beste admin,

  Ik heb 4 dagen rogaine foam 5% gebruikt. Ik kreeg er hoofdpijn van en donker onder mijn ogen. Daarnaast merk ik nu dat ik meer haaruitval heb als normaal. Kan dit door die 4 dagen rogaine komen of is dat onmogelijk?

  alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo,

   wat vervelend om te horen. Wanneer je net pech hebt en hier gevoelig voor bent kan de hoofdpijn volgens mij wel redelijk snel optreden. De 'donkere' ogen duurt normaal iets langer, maar is een mogelijke bijwerking (kleine kans). Dit zijn eigenlijk de bloedvaatjes rondom de ogen die reageren op de minoxidil.

   Meer haaruitval in 4 dagen lijkt mij bijna niet mogelijk...Wellicht dat het je meer opvalt omdat je er meer op let. Mocht je haaruitval hebben gekregen als een overgevoelige reactie (wat mij sterk lijkt) dan zou dit ook weer gewoon terug moeten groeien.

   Maar met jouw bijwerkingen lijkt het me verstandig om iets anders te proberen, misschien de 2% variant of iets zonder minoxidil? Ook goed om even met je dokter te bespreken..

   Verwijderen
 3. Hallo,

  Ik was mijn haar (maar) één maal per week, het wordt dan ook amper vet of vuil door mijn dagelijkse bezigheden. Evenzo heb ik vernomen dat meer als twee maal per week haar wassen slecht is voor je haar en hoofdhuid. Nu is mijn vraag of de Regaine foam bij twee maal dagelijks gebruik de hoofdhuid niet verstopt, daar de hoofdhuid ook moet kunnen 'ademen' toch. De foam is naar ik heb bemerkt best wel 'stug' als het is opgedroogd. Het is in deze zelfs moeilijk de haren te borstelen door de opgedroogde schuim.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik kreeg als advies mijn haar elke dag te wassen. Dat deed ik dus niet en waste het 1 keer per week. Ik vond dat eigenlijk goor en nu was ik het twee keer per week. De minoxidil werkt, ik krijg korte haartjes en dat is voldoende om mijn haarstuk op vast te klemmen of niet helemaal voor schut te zijn als ik even geen haarstuk draag.

  BeantwoordenVerwijderen