maandag 29 oktober 2012

Vichy Neogenic (update)

Naar aanleiding van dit bericht en de bijbehorende vragen heb ik contact opgenomen met Vichy en nogmaals om verduidelijking gevraagd. Hoewel ik nog steeds niet overtuigd ben van de antwoorden wil ik deze in ieder geval met jullie delen:
----
Vraag:
Is het mogelijk om Vichy Neogenic te combineren met Aminexil, en wat is jullie kijk hierop?


Antwoord:
De producten zijn voor 2 verschillende problemen.  De oorzaak van haarverlies is de verharding van de collageenvezels rondom de haarbulbus. Dit wordt vaak gestimuleerd door stress, voeding en ziekte, en kan ook seizoensgebonden zijn.  Hiervoor kan een kuur van Aminexil Pro gebruikt worden.
De oorzaak van een verlies aan haardichtheid is gelieerd aan slapende haarbulbussen, waardoor er minder snel nieuwe haren groeien en het aantal haren afneemt.

Aminexil PRO met 3 actieve ingrediënten tegen haar uitval: Aminexil, SP94 en Arginine.  Neogenic met het meest recent ontwikkelde molecuul van L’Oreal Research: Stemoxydine in een concentratie van 5%. Het stimuleert het ontwaken van slapende haarbulbussen door het creeeren van een optimale omgeving voor stamcellen.  Wel is het een goed idee, om na een kuur Neogenic Aminexil te gebruiken. Zodat de nieuwe haren goed verankert blijven in de hoofdhuid.
-----
Oftewel. Het lijkt erop dat aminexil met name bedoeld is om de haren steviger te maken en haaruitval te voorkomen (wellicht vergelijkbaar met minoxidil?). Neogenic lijkt juist bedoeld voor het 'wakker maken van slapende haarzakjes'. Oftewel, eerst neogenic, en vervolgens aminexil.

----
Vraag 2:
Zou ik kunnen zeggen dat Neogenic de haren activeert en dat aminexil ze verstevigt (en dus behoud)?Zijn deze producten in enige manier gerelateerd aan AGA, of is het juist voor voor niet aga-gerelateerde haaruitval?

Antwoord 2: 
Bij Alopecia Androgenetica zien we bij mannen meestal dat het haar op de kruin en bij de slapen terugtrekt.  Bij echt haaruitval is het verstandig om met Aminexil te beginnen. Als mannen geen haaruitval hebben en duurt het dunner worden van het haar al even, dan is Neogenic aan te raden.
Vrouwen ervaren bij hormonaal geïnduceerde haarverlies  meestal echt haarverlies. Ook zij kunnen dan beginnen met Aminexil en het eventueel opvolgen met Neogenic als er sprake is van dun haar.
----

Ikzelf vind het niet heel overtuigende antwoorden. Het lijkt er in ieder geval op dat neogenic niet bedoeld is voor AGA, en aminexil wel.

Overigens opmerkelijk dat zij zelf de term 'echt haaruitval' gebruiken. 

15 opmerkingen:

 1. Met 'echt haaruitval' bedoelen ze waarschijnlijk meer dan 150 haren per dag. Bij veel mannen en vrouwen met aga gaat het geleidelijk zonder dat je echt haaruitval opmerkt. De haarstructuur wordt dunner.

  Overigens ben ik zelf aan het twijfelen of ik dit product zou aanschaffen. De prijs is aan de hoge kant voor een product waarvan niet met zekerheid kan worden gezegd of het werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. door betralingen op mijn hoofd zijn haarzakjes verbrand/vernietigd etc. Sinds twee maanden gebruik ik neogenic en u kunt gerust van mij aannemen dat het werkelijk werkt, uiteraard moet je geduld hebben en de prijs 79,00 euro/28 ampullen is aan de prijzige kant maar ik ben inmiddels al goed beloond, heb heel veel dons en nieuwe haren erbij gekregen, nog een maand en dan stap ik over het vervolg middel.

   Succes!

   Verwijderen
 2. Ik gebruik het middel Neogenic nu bijna 2 maanden en het resultaat is verbluffend ik had een hele kale plek op de kruin en dun haar sinds jaren ik ben 65 jaar en nu is deze plaats bedekt met allemaal nieuwe haartjes. Lea Peeters

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Lea, bedankt voor u antwoord. Dat klinkt inderdaad erg mooi. Hoe lang was deze plek al kaal? Zou het mogelijk zijn om foto's te plaatsen om te zien hoe de resultaten vorderen?

   Verwijderen
 3. Eerst een vraag voor anoniem van 6 januari wat bedoeld U als U zegt dat U volgende maand overstapt naar het volgend middel als ik het goed voorheb moet de Neogenic toch 3 maanden na elkaar gebruikt worden
  laat eens weten welk ander middel U bedoeld. Nu voor Admin mijn kaalheid is reeds 20 jaar aan de gang maar het is maar de 2 laatste jaren dat er een kale plek ontstaan is die men werkelijk zag vergroten het laatste jaar spijtig genoeg heb ik geen foto van de kale plek zelf maar als ik nu foto's zie van een jaar geleden zie ik duidelijk het verschil en niet ik alleen ook mijn zuster en zoon. Lea Peeters

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik Neogenic nu zo'n 3 weken, voornamelijk op de "inhammen" op mn voorhoofd en het behoorlijk dunner worden op m'n kruin. Nu, na drie weken beginnen er echt zichtbaar (veel) donshaartjes te vormen, als dit doorzet en het echte "normale" haren gaan worden, ben ik waarschijnlijk van die inhammen af!
  Ik hou jullie op de hoogte...

  Gr. R.L

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo R.L.

   als admin ben ik erg benieuwd om resulaten te kunnen posten.
   Zou het mogelijk zijn om (anoniem) wat foto's online te plaatsen? Eventueel op een gratis file-sharing website, zodat u volledig anoniem blijft.

   Ik zal deze dan verwerken in een nieuw artikel.

   Succes met de behandeling!

   Groetjes.

   Verwijderen
 5. Zo ik ben wel verbaasd over de positieve reacties hier.
  Daarom ben ik ook maar begonnen met het gebruik van Neogenic. Ben net 1 dag begonnen en zal jullie op de hoogte houden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hey ik heb gisteren van de opotheker vernomen dat dit product echt wel werkt, omdat ze een klantje had dat een kale plek had en na drie maanden het product te gebruiken er van af was.
   Anoniem, laat ons zeker je vooruitgang weten, want heb de laatste maanden last van dunner wordend haar en ben nog maar 25 jaar (vrouw).

   Verwijderen
  2. Hey Satje, bedankt voor je opmerking.
   Ook bij apothekers moet je goed opletten, omdat zij (meestal) ook geen experts of kenners zijn van middelen tegen haaruitval. 1 klant die goede resultaten meld zegt ook niet veel. Je hebt in ieder geval de volledige achtergrond van die persoon nodig; en kijken of er nog andere dingen aan de hand zijn..

   Verwijderen
 6. Geloof maar niet dat een kale plek terug vol haar komt.
  Je zal wel de haaruitval kunnen stopzetten maar waar ben je mee bezig wanneer je elke maand daarvoor 80 euro moet uitgeven ?
  Zo vlug je ermee stopt begint het haar weer uit te vallen.
  Als je dan jaarlijks +- 1000 euro moet geven om je haar te behouden wordt het wel een heel dure grap.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. het valt me op dat veel mensen positief zijn maar niemand publiceert een foto van het resultaat.. veel mensen die positief zijn werken ook bij bedrijven als Vichy dus let daar op.. ik heb het zelf drie maanden gebruikt en mijn voorhoofd is rood geworden en ik zie nog geen duidelijk resultaat, dus laten we het ook reeel bekijken en niet iedereen op zijn woord geloven die er belang bij heeft (en dus bij Vichy werkt en hier ook reageert)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat idee begin ik ook te krijgen,, ben nu 1week bezig, heb verschrikkelijke jeuk en het lijkt of men haar ng meer uitvalt,,

   Verwijderen
 8. Ik heb Neogenic 3 maanden gebruikt. En het haaruitval was inderdaad beduidend minder. Ook kreeg ik aan de haargrens nieuwe haartjes, maar niet op de middenscheiding helaas.
  Wat mij opviel, en ik lees het nergens anders, begon mijn haaruitval na ongeveer 10 weken weer in volle vaart. Oftewel, de situatie is nu nog slechter dan voor ik begon met dot product.
  Echt weggegooid geld dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik krijg er niet meer haar door maar mijn haar zit er wel veel beter door. Na het wassen met Neogenic plakt mijn haar wat aan elkaar, waardoor het niet dikker is maar wel dikker lijkt. Om die reden is de shampoo voor mij dus toch een succes.

  BeantwoordenVerwijderen