maandag 8 oktober 2012

Review: Toppik Spray Applicator

Product: Toppik spray applicator
Prijs  19,00
Gekocht bij: GoedeShampoo
Algemene omschrijving De toppik spray applicator is een soort verstuiver die je boven op de toppik fles kunt draaien. Het is dus een toevoeging aan toppik concealer. Het word met name gebruikt om de haarlijn te optimaliseren. 

mijn ervaring: Persoonlijk vond ik deze spray applicator in het begin maar onzin. 20 euro voor een stuk plastic! Afzetters! Nu gebruik ik het echter elke dag en ben er erg blij mee. Ik kan de rand van mijn haar zo veel netter opvullen zonder dat er duidelijke toppik resten in zitten. Ik gebruik het altijd in combinatie met de hairline optimizer.  

Gebruiksaanwijzing De spray applicator zorgt ervoor dat de toppik verstuifd word. Dit heeft alleen effect als je de bus ver genoeg houd, anders krijg je alsnog vlekjes op je hoofd. Hou de toppik dus op voldoende afstand bij gebruik. Houd er ook rekening mee dat je zelf kunt doseren hoe hard de toppik eruit komt, door zachtjes of hard te duwen. Lichtjes verstuiven is vaak beter omdat het dan niet op je hoofdhuid komt.

*) Zelf gebruik ik het altijd om combinatie met de hairline optimizer. Een soort kartonnetje wat helpt bij het aanbrengen. 
1) Ik begin met het gewoon aanbrengen van toppik, zonder de applicator. Dit heb ik hier beschreven. 
2) Na het aanbrengen van het grote geheel (midden, voor) begin ik met de haarlijn. Hiervoor schuif ik de hairline optimizer onder in mijn haar (dus op mn hoofdhuid) en spray voorzichtig met de spray applicator. Meestal doe ik een beetje en volg dan de haarlijn. Als ik vervolgens niet tevreden ben doe ik het nog een keer. Door steeds een beetje te doen voorkom je een 'overspoten' effect en kun je zelf goed inschatten hoe het uitziet.
3) Kijk (in fel licht) even goed of er niet teveel toppik op je hoofdhuid zit. Let ook op plekken buiten je haar (voorhoofd, neus). 
4) Rond het af met een spray.

CIJFERS
Werking:4/5 De spray applicator zorgt absoluut voor een beter effect rond de haarlijn. Ik gebruik het elke dag. De eerste keren gebruik voelt het echter vervelend aan, hou dus even vol. Of het nodig is is mede afhankelijk van je kapsel. Bij kort haar is het sowieso bruikbaar, als je wat langere krullen hebt is het wellicht overbodig.

Prijs: 2/5. Duur voor een opzetstukje, maar het wel absoluut waard. 
Eindoordeel:4/5

Negatieve Punten

- Het is even wennen. De eerste dagen lijkt het erg onpraktisch.
- Als je van te dichtbij en te hard 'sprayt' veroorzaak je juist bruine vlekjes op je hoofdhuid.
- Je moet wisselen van spray applicator naar gewoon gebruik. Dit kost echter maar 10 seconden, of je kunt 2 busjes gebruiken.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten