maandag 15 oktober 2012

Vichy: Neogenic (persbericht)

Wegens de grote interesse naar het nieuwe product van Vichy plaats ik hier hun persbericht.
Dit is dus NIET mijn persoonlijke mening, maar regelrecht van Vichy.
Zelf heb ik sterkte twijfels bij een aantal van hun statements, maar omdat ik het zelf niet getest heb kan ik hier geen uitspraken over doen.
-----------------------------------------------------------

P E R S B E R I C H T                                                                            Hoofddorp, augustus 2012
De toekomst van haar begint vandaag


1 op de 2 mensen zoekt een behandeling die de haardichtheid verhoogd. Dit product bestaat nu eindelijk.

Vichy Dercos Neogenic met 5% Stemoxydine kon ontwikkeld worden dankzij de complete kennis van de haargroeicyclus, en recente ontdekkingen op het gebied van stamcellen en is de eerste behandeling die haar laat herleven.
Tot nu toe richtte men zich op het voorkomen van haaruitval, vanaf oktober 2012 gaat het over het ontwaken van nieuw haar.

Opnieuw bevestigt L’Oréal Research haar expertise op het gebied van haargroei. 15 jaar na de baanbrekende ontdekking van Aminexil, onthullen de laboratoria Stemoxydine, de eerste molecuul met een wereldwijd patent, die het goed functioneren van de stamcellen stimuleert, bij de bron van nieuw haar.

Een nieuwe kijk op de levenscyclus van haar
Het leven van een haar bestaat uit elkaar opvolgende cycli. Haar groeit, valt uit, groeit opnieuw etc. Maar…., haar groeit niet direct weer aan, nadat het is uitgevallen!  Als het haar eenmaal is uitgevallen, wordt de follikel passief en is er geen synthese of celdeling. Deze slaapfase kan 2 tot 12 maanden duren voordat de haarbulbus wakker wordt en een nieuw haar genereert. Hoe langer de slaapfase duurt, hoe groter het aantal lege haarbulbussen en hoe minder vol de haardos is.

Slapende haarbulbussen wekken
Tot op heden richtte alle research naar de behandeling van alopecia zich op het optimaliseren van de fases waarbij het haar zichtbaar is op de schedel. Het doel was dus altijd om de aanwezigheid van haar aan het schedeloppervlak te verlengen, om te redden wat er te redden viel.
Lange tijd werd er eigenlijk geen aandacht besteed aan de slaapfase. Recente ontdekkingen van het onderzoeksteam van L’Oréal Research over de locatie en het functioneren van stamcellen, heeft ons begrip echter totaal ondersteboven gekeerd en nieuwe dimensies mogelijk gemaakt. Stamcellen zijn direct betrokken bij het activeren van de slapende haarbulbussen.

Stamcellen: het geheim van haarvernieuwing
In het hart van elk orgaan, van elk weefsel, heeft de stamcel het unieke vermogen om tijdens zijn leven te zorgen voor vernieuwing en celdeling, en daarbij nieuwe stamcellen te laten ontstaan. Haar is, dankzij stamcellen, het enige orgaan dat steeds in cycli opnieuw kan worden aangemaakt. Zonder stamcellen zouden er geen haarfollikels zijn en dus ook geen haar!

Uit onderzoek kwam naar voren dat voor stamcellen een relatief zuurstofarme (hypoxide) omgeving cruciaal is. Stemoxydine bootst de effecten van het hypoxisch milieu na om de functionaliteit van stamcellen te verbeteren waardoor de slapende haarbulbussen beter geactiveerd kunnen worden. De effectiviteit van Stemoxydine is in -vitro dubbel bewezen.

Er werd aangetoond dat na 3 maanden dagelijks gebruik van Dercos Neogenic met 5% Stemoxydine: 33% meer haarbulbussen zijn ontwaakt. De haardichtheid is vergroot. Er gemiddeld 1700 nieuwe haren bijkomen in 3 maanden. Ter vergelijking bij de gemiddelde haartransplantatie gaat het om zo’n 2000 haren.

Dercos Neogenic met 5% Stemoxydine is vanaf oktober 2012 in de apotheek verkrijgbaar in twee luxe zwarte verpakkingen. Er is een verpakking met 14 monodoseringen ( € 58,99) en één met 28 monodoseringen (€ 89,99).

1 opmerking:

  1. Welke sterke twijfels bij een deel van hun statements hebt u precies?

    BeantwoordenVerwijderen