dinsdag 13 november 2012

Vichy Neogenic, werkt het nu wel of niet?

Nog nooit zijn er zoveel mensen naar deze blog gekomen voor één product als voor Vichy Neogenic. Blijkbaar doet hun marketing-afdeling goede zaken, want buiten een gelikte buitenkant en een paar sterke leuzen blijven de resultaten uit..

Maar laten we beginnen bij het begin.
Enkele weken voor de release ontving ik reeds het persbericht van Vichy. Het zag er allemaal weer super uit, alles is tot in de puntjes verzorgt, maar over de precieze toepassingen en de werking werd niet veel verteld. Ze zeggen dat het werkt voor nieuwe haren...Maar wat zijn de condities? Geld dit voor mensen met AGA? Vergevorderde AGA? Of alleen voor mensen die haaruitval hadden door een ziekte of slecht eten. Het is opmerkelijk dat dit nergens vermeld wordt, en voor mij een teken dat ze hier niet sterk in hun schoenen staan. De markt van haaruitval is groot, maar bestaat veruit voor het meeste deel uit mensen die last hebben van AGA. Als het hier dus niet werkt, blijft er nog maar een kleine markt over..en als ik een commercieel bedrijf was op zoek naar veel geld zou ik niet vermelden dat deze doelgroep er helemaal niks aan heeft...

Benieuwd naar de werking en toch onder de indruk van de mooie buitenkant (tjah, marketing werkt op iedereen) heb ik een bericht gestuurd naar Vichy of het mogelijk was om dit product te testen. Op die manier kan ik de bezoekers informeren over het product. Het antwoord was: "Nee, wij hebben op dit moment geen product beschikbaar om door je te laten testen". Erg frapant allemaal, als je bedenkt dat ze honderduizenden euro's uitgeven aan marketing. Vrijwel in elke apotheker waar ik langsloop zie ik reclame hangen van Vichy Neogenic. Vaak beperkt zich niet alleen tot een poster maar staat er een zuil met een aantal voorbeeld producten. Waarom stellen ze het niet beschikbaar voor mij? Het antwoord zou kunnen zijn dat ze het niet serieus nemen en alleen via grote kanalen werken... Maar het antwoord zou ook kunnen zijn dat hun product niet werkt; en ze dit liever niet laten testen door 'iemand die kritisch is'.

Uiteraard is dit allemaal speculatie, en op alle punten zijn ook andere antwoorden mogelijk. Het is in ieder geval wel zeker dat deze dingen de werking van Vichy Neogenic niet ondersteunen. Of het daardoor ook niet werkt, is uiteraard niet te concluderen.

Maar...
Het product is inmiddels enkele maanden op de markt (in het buitenland al eerder); en wat je verwacht is een stormvloed van enthousiaste mensen. Vichy beloofd 1700 nieuwe haren, dat is een beter resultaat dan geen gemiddelde haartransplantatie! Maar...die reacties blijven uit. Sterker nog, op veel Amerikaanse fora word het product volledig onderuit gehaald en zijn mensen er zeer negatief over. Tot op vandaag heb ik nog geen positieve resultaten gezien buiten hun eigen test omgeving. 1700 haren is een gigantisch effect voor mensen met (middelmatige) haaruitval. Iets wat niemand tot weinigen zullen bereiken met Finasteride of Minoxidil. De haaruitval-community verlangt naar een product dat revolutionair gaat zijn, maar is dit het nu?
----
Tot nu toe lijkt Vichy Neogenic vooral een knap stukje marketing-werk te zijn. Een product dat er prachtig uitziet, opgeleukt wordt door mooie reclames en inspeelt op de onzekerheid van mensen. Maar totdat ik echte resultaten zie, blijf ik erg terughoudend over de positieve werking van dit product.
---------------------
Gebruik jij Vichy Neogenic? Laat ons dan weten wat het voor jouw doet! 

5 opmerkingen:

 1. Na vijf weken nog geen resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. beste admin,
  bedankt voor de informatie die u geeft over de verschillende producten.
  ik vind dit een interessante site. je krijgt hier een onderzoek van de admin zelf en meningen van andere mensen. best wel handig.
  je vindt hier vrij veel info.
  keep the good work.
  dit moet zeker gezegd worden. : )

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. werkt niet na 3 maanden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Krijg er niet meer haar door maar mijn haar zit er wel veel beter door. Na het wassen met Vichy Neogenic plakt mijn haar wat aan elkaar, waardoor het niet dikker is maar wel dikker lijkt. Om die reden is de shampoo voor mij dus toch een succes.

  BeantwoordenVerwijderen