dinsdag 20 november 2012

Haartransplantatie, mijn verhaal

19 november 2012, 21:30
Daar zit ik dan, enkele dagen voor mijn Haartransplantatie. Graag had ik een glas whiskey erbij gepakt, maar dat word afgeraden zo kort voor de behandeling. Ik denk na over de behandeling.. Ik ken alle technieken, de ins en outs, ik weet wat er gaat gebeuren, ik weet dat mijn chirurg 1 van de beste is (Dr. Feriduni), ik heb er het volste vertrouwen in dat het goed gaat en ik weet dat ik blij zal zijn met resultaat... Maar de vraag blijft knagen of het nu allemaal wel nodig is, past dit wel bij mij, hoort dit wel bij mij?

Een haartransplantatie is toch een cosmetische ingreep, iets waar ik jarenlang niks voor kon voelen.. Hollywood, het gedeelte van LA waar de plastische chirurgie tot een alledaagse bezigheid behoort leek een ver van mijn bed show.. Allemaal rare mensen, die het nodig vonden om iets te doen aan hun uiterlijk. En hoe je het ook wendt of keert, een haartransplantatie is een cosmetische ingreep. Natuurlijk heb ik dingen die het voor mezelf goed praten... Ik ben te jong voor haar uitval,  'dit is niet natuurlijk', etc.. Maar dat zijn allemaal maar half slappe excuses. Ik moet gewoon aanvaarden dat ook ik kies voor een cosmetische ingreep, hoogstwaarschijnlijk door de hoge druk van de westerse wereld. En dat is raar, want zo heb ik mijzelf eigenlijk nooit gezien.


9 opmerkingen:

 1. Interessant om zo je ervaringen te lezen. En inderdaad, de druk van de westerse wereld zal er mee te maken hebben. Maar ook de voortschrijdende techniek. Het kan, dus je denkt erover na.

  Wel vind ik een haartransplantatie verschillend met bijvoorbeeld een facelift. Een HT is duurzaam (gaat je leven lang mee) en je krijgt er geen 'ander'gezicht van.

  Ben benieuwd naar het vervolg. Wanneer staat de ingreep gepland?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je feedback. Het is fijn om te horen dat mensen waarde putten uit 'mijn verhalen'.

   Ik ben het ook met jeeens. De nieuwe technieken zorgen zeker voor meer mogelijkheden. De ingreep is een stuk minder bloederig, en het herstel is veel sneller. Verder is het ook zonde om te blijven zitten met iets als je er iets aan kunt doen! Maar dat verandert niet het feit dat het doodzonde is dat de westerse wereld zo verpest is; dat dit soort dingen überhaupt 'nodig' zijn. In dat opzicht kunnen we veel leren van bijvoorbeeld Afrikaanse culturen.

   De behandeling staat gepland voor eind deze week. Ik zal voor, 'tijdens' en na foto's plaatsen voor een beeld van het verloop.

   Verwijderen
 2. Als je ergens mee zit en je kunt er iets aan doen, vind ik dat niet vreemd. Zelf heb ik ook last van haaruitval, het is nog niet erg zichtbaar tenzij ik vol in de zon zit.

  Ik ben benieuwd naar je resultaten. Ik wil zelf niet beginnen aan finastride en met topicals ben je er voortdurend 'mee bezig'. Ik gebruik vitaminepillen en ga regenepure gebruiken.

  In mijn behandelplan twijfel ik of ik met allerlei dure producten mijn haarverlies probeer te stoppen, of gelijk voor de HT FUE te gaan.

  Op haarweb vind je door de bomen het bos niet meer. Hier kan ik veel informatie vinden en objectief geschreven reviews. Bedankt daarvoor, ik houd je site in de gaten.

  Groet,
  Pieter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie en compliment, erg prettig om te lezen! Het haarweb forum kan inderdaad lastig te volgen zijn. Ik kan je aanraden om mijn introductie verhaal te lezen.

   Graag zou ik je nog erop wijzen dat vitaminepillen en regenepure wel mee kunnen helpen, maar het op zichzelf de haaruitval waarschijnlijk niet zal stoppen. Ben bang dat hier toch 'sterkere middelen' voor nodig zijn. Het beste wat je kunt doen is acceptatie, maar als dat niet lukt kun je verder kijken. Ik zou niet direct naar een HT FUE kijken, maar dat is ook afhankelijk van je leeftijd het en het verloop van je haaruitval.

   Verwijderen
 3. Benieuwd hoe het er nu mee staat. Komt er nog een update? Van dr. Feriduni enkel positieve verhalen, ik hoop dat je ook tevreden zult zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik begrijp goed dat je gevoel er raar bij is, want ja het is een cosmetische ingreep. Maar je moet goed onthouden dat je het hebt gedaan om jezelf beter te voelen en niet om er goed uit te zien voor een ander. Waarschijnlijk valt het velen niet eens op en als het iemand wel opvalt gaat deze jou er echt niet op aankijken dat jij graag lekker in je vel wilt zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Arne,

   een prachtige reactie; je omschrijft het helemaal goed.
   Ben het met je eens en dit zou inderdaad de gedachtegang moeten zijn. Weten en doen ligt echter wat uit elkaar.

   Ben tot nu toe nog steeds gelukkig met mijn keuze dus denk dat ik er nog niet klaar voor was... Dit sluit niks voor de toekomst uit:

   Verwijderen
 5. Reactie bewerkt wegens verdachte reclame:
  -----------
  Arnold:
  @Arne, helemaal mee eens!!
  @Admin, blij om te horen dat je blij bent met de keuze. Is het resultaat zoals verwacht? Waar heb je de ingreep laten verrichten? Je moet je niets aantrekken van anderen, het gaat erom dat jij goed in je vel zit! Ik ben een jaar geleden ook een haartransplantatie ondergaan (als je nieuwsgierig bent waar kun je op mijn naam klikken) en ik ben echt mega blij met het resultaat. Hoop dat het bij jou ook het gewenste resultaat heeft opgeleverd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dag Admin, je hebt een mooie site gebouwd, dank hiervoor. Hoe is je transplantatie gegaan? Ik ben er sinds net achter dat mijn haar bovenop mijn hoofd een stuk dunner begint te worden. Inhammen heb ik altijd wel gehad, maar daar had ik niet zo'n last van. Het vreemde is eigenlijk dat het helemaal niet opvalt, maar ik weet dat het er is en dat stoort me. En als iets me stoort dan wil ik het oplossen.

  Maar ik ben vooral benieuwd naar wat jou heeft besloten om toch een haartransplantatie uit te laten voeren. Ik ben zelf 28 dus eigenlijk is het nog vrij vroeg, maar ik los het liever in 1x goed op. Is het na zo'n transplantie altijd benodigd om minoxidil te gebruiken?

  Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen