donderdag 22 november 2012

Haargids - hulp bij haaruitval

Ik blijf me verbazen over de hoeveelheid mensen die deze blog bezoekt, mijn dank hiervoor!

Het idee van een soort 'gids' zit al een aantal jaren in mijn hoofd, maar met deze nieuwe manier van publicatie   heb ik steeds meer motivatie om hem ook te maken! De gids zou een soort rode draad moeten worden voor mensen met haarverlies; van het moment dat het voor het eerst opvalt, tot de psychologische gevolgen die volgen, de mogelijke behandelingen en ook het acceptatie proces. Een e-book dat hulp kan bieden bij de lange weg van haarverlies..

Ik wil hiermee mensen helpen sneller en beter keuzes te maken, zonder vele maanden (of jaren!) kwijt te zijn aan het zoeken naar de juiste oplossing. Tegelijkertijd ben ik mij bewust dat de juiste oplossing voor iedereen persoonlijk is, waardoor er nooit een absoluut antwoord is (dat maakt het ook lastig). Door echter een algemene beschrijving van de mogelijkheden te geven moeten mensen toch makkelijker hun weg vinden...

Voorgestelde (maar niet volledige lijst van) onderwerpen
- Wat is haaruitval
- Heb ik haaruitval?

- Wat kan ik eraan doen
- Minoxidil, Nanoxidil
- Finasteride (orale toepassingen, ook saw palmetto)
- LLLT
- Andere topicals, zoals vichy neogenic
- Shampoo's (regenepure, revita)
- Invloed van activeiten, zoals sporten, slaap, alcohol, sexuele opwinding etc.
- Externe invloed, zoals zon, vaak wassen, ruw afdrogen
-Algemeen advies
-Haartransplantaties
-Manieren om het te verdekken (toppik, fullmore etc.)
- Hulp bij acceptatie
- Handige referenties

Als jullie feedback hebben wat er nog allemaal in deze gids behoort, hoor ik het graag!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten