donderdag 28 maart 2013

Shampoo tegen haaruitval / dun haar

Zodra je merkt dat je haar dunner wordt zul je proberen hier iets aan te doen. Iets wat makkelijk te integreren is is het aanpassen van je shampoo. Er zijn een aantal shampoo's die het haar sterker maken. Let er goed op dat er tientallen, zo niet honderden, shampoos zijn die beweren goed te zijn; maar vaak niks doen of zelfs een negatief effect hebben.

Top 3 Shampoo's tegen haaruitval

Deze top 3 is gebaseerd op eigen ervaring; maar ook op de mening van honderden anderen op diverse forums.
1) Revita (zeer populair)
2) Neofollics
3) Revivogen ('natuurlijke' shampoo)

Als je op zoekt bent naar een shampoo voor dikker haar kan ik Toppik Shampoo adviseren. Een goede milde shampoo is Jason Thin to Thick.

Waar moet je op letten?

- SLS (Sodium Laureth Sulfate) Het zit in 99% van de shampoos. Het is een ingrediënt om het goed te laten schuimen; iets wat gebruikt wordt in heel veel schoonmaakmiddelen, maar op je haar wil je het niet hebben. Probeer een shampoo te zoeken die dit niet bevat.

- Val niet voor flitsende reclames. Alle grote merken proberen ons te doen geloven dat hun shampoo de beste is. Modellen met het haar van een 16-jarige tonen de shampoo en moeten zo de werking van het product laten zien. Uiteraard zegt dit helemaal niks erover! Baseer je mening op feiten en gebruikerservaringen; niet wat je in die reclame ziet.

- Er zijn enkele ingrediënten die vaak voorkomen in shampoos die als positief worden gezien:
 * Caffeine
 * Ketoconazole (aanrader)
 * emu olie
 * biotine

Let goed op bij het kopen van een shampoo, want er zijn er maar weinig die hieraan voldoen.

Er is ook een verschil tussen shampoos die iets doen tegen de onderliggende oorzaak; en shampoos die alleen een cosmetisch effect hebben. Maak een bewuste keuze wat jij het belangrijkste vind. Het is vaak ook mogelijk om te wassen met een shampoo tegen haaruitval, en vervolgens een conditioner voor dikker haar.

Vragen kunnen zoals altijd gewoon gesteld worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten