woensdag 20 maart 2013

Dun haar millimeteren (tondeuse)

Eén van de makkelijkste en misschien wel 'beste' kapsels bij uitdunnend haar is een gemillimeterd kapsel. Bovendien kun je het zelf doen, waardoor je niet naar de kapper hoeft (iets wat mensen met haaruitval vaak liever niet doen).

Wat heb je nodig?

Je haar zelf millimeteren. Hoe doe je het?

Materiaal:
- Tondeuse
- Spiegel
- Kam
- Scheermesje (optioneel)
- After shave (optioneel)

Met de tondeuse

Zorg voor een goede (liefst draadloze) tondeuse met verschillende opzetstukjes.
Zorg voor een 2e spiegel, waarmee je achter op je hoofd kunt kijken. Bepaal de gewenste lengte voor bovenop. Begin bij twijfel op een langere lengte. Je kunt altijd nog korter gaan! Een goede lengte om mee te beginnen is 11mm.
Doe dit bij voorkeur in de badkamer of douche. Houdt er rekening mee dat er veel (kleine) haartjes op de grond en in je kleren kunnen vallen.


Stappen haar millimeteren

1) Was je haar, en wacht totdat het goed droog is.
2) Haal even een kam door je haar om het enigszins in de goede richting te laten staan.
3) Begin met de langste lengte en ga rustig over je hoofd. Bovenop je hoofd begin je van boven naar onder. En aan de achterkant begin je van onder naar boven. Je kunt dit meestal zonder spiegel prima doen.
Opmerking: Sommige mensen hebben een 'tornado-kruin', waarbij de kruin een sterke werveling heeft. Om deze goed te doen moet je meegaan tegen de richting van de kruin in. Je maakt dus een draaiende beweging.

4) Wrijf met je handen door je haar en schud als het ware de losse haren uit je haar zodat deze eruit vallen. Doe dit liefst boven een wasbak of handdoek.
5) Zet je tondeuse 2-4 mm korter, en begin met de zijkanten van onder naar boven. Let er goed op welke lijn je aan de bovenkant aanhoud. Over het algemeen kun je 3-4 cm boven je oren gaan, net voorbij de 'ronding' van de bovenkant van je hoofd. Met name in je nek is het lastig om dit te doen. Ga er rustig meerdere keren doorheen en kijk af en toe met de spiegel wat de vorderingen zijn. Let ook op de plekken achter je oren en op je eventueel bakkebaarden.
6) Schud je haar opnieuw uit
7) Kijk met de spiegel naar het tussenresultaat. Werk eventueel stukken bij. Met name de kruin en onderaan de nek.

8) Kam het haar onderaan je nek naar onder, zodat je goed ziet hoe het loopt.
9) Dit is het enige lastige stuk. Pak je tondeuse zonder opzetkopje, en maak een rechte of eventueel ronde vorm. Let hiermee goed op dat je niet teveel wegdoet! Als het kan laat je dit doen door iemand anders (vriendin, vrouw, moeder, vriend etc.).
10) Optie: Ga met een scheermesje over de plek onder je haarlijn in je nek voor een gladder resultaat
11) Ga nog een keer met de langere lengte over de bovenkant van je hoofd voor de zekerheid.
12) Geniet van je korte kopje!

Het is aan te raden om hierna een douche te nemen, omdat die kleine haartjes overal gaan zitten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten