woensdag 25 oktober 2017

Review NeoFollics


Het is even geleden! Mijn laatste review was uit 2015 en sindsdien is het stil geweest. In de tussentijd heb ik echter wel een hoop producten geprobeerd maar nooit over geschreven. Bij deze dan een nieuwe review over NeoFollics.

Omschrijving

Neofollics is een relatief nieuw merk. Het is gevestigd in Nederland en richt zich op effectieve en bewezen producten. Zelf omschrijven ze het als volgt:
NEOFOLLICS HAIR TECHNOLOGY develops high quality solutions and products to combat hair loss and to improve hair growth. We use our years of expertise and knowledge in the field and we collaborate worldwide with research laboratories and biotechnology companies.
Neofollics heeft inmiddels 4 producten op de markt: een shampoo, lotion en tabletten. Een anti-haaruitval conditioner is dit jaar ook toegevoegd. De conditioner heb ik (nog) niet geprobeerd, dus hier kan ik niks over vertellen. De shampoo, lotion en tabletten heb ik wel geprobeerd.

De shampoo voelt fris aan, heeft een opmerkelijk frisse geur en tintelt lichtjes op de huid. De verpakking ziet er strak en professioneel uit en geeft mij vertrouwen. De ingrediënten komen mij bekend voor en zijn vaak in relatie gebracht met haargroei en et stoppen van haaruitval. De lotion lijkt enigszins op Nanoxidil. De lotion is bruinachtig, vloeibaar, trekt redelijk snel in. De tabletten komen in een 'strip' (dus niet in een pot). Ze zijn makkelijk in te nemen.

Cijfers Shampoo

Prijs: 3/5 Gelijk aan andere shampoo's op dit gebied, zoals Revita of Foligain (€29,95).
Gekocht bij: GoedeShampoo.nl
Geur: 5/5 Munt! Het ruikt fris en is weer eens wat anders.
Werking: 4/5 Het is een nek aan nek race met Revita wat mij betreft. De shampoo voelt goed aan, heeft een aantal goede ingrediënten en is wetenschappelijk onderzocht.  Het is voor mij lastig om de precieze werking bij mij te beoordelen omdat ik meerdere producten gebruik.

De lotion en tabletten heb ik niet lang genoeg gebruikt om een goede conclusie te kunnen trekken. De lotion is makkelijk in gebruik en lijkt kwa veel punten op Nanoxidil. De tabletten komen in een strip wat ik persoonlijk minder fijn vind dan een pot; maar sommigen vinden het juist andersom.

Voor meer informatie kun je ook kijken op de website van NeoFollics:
http://www.neofollics.com/products/

7 opmerkingen:

 1. Ik ben nieuw op de site en heb sinds een tijdje last van haaruitval en haarverdunning. Ik ben een jongen van 24. Ik zie zoveel producten en weet niet welke ik moet hebben. Wat is het beste product dat ik kan nemen? Alvast erg bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo. Vervelend om te horen dat je op zo een jonge leeftijd al last krijgt van haaruitval.
   Er is niet 1 product aan te wijzen dat het beste is voor iedereen, omdat het per persoon een beetje verschillend is.

   Het ' ideale pakket' bestaat uit een goede shampoo, een lotion en een geschikt supplement. Een bekend trio is Revita Shampoo, Nanoxidil Lotion en Foligain Saw Palmetto haargroei tabletten.

   Maar je zou ook kunnen kijken of andere producten jouw beter bevallen. NeoFollics heeft ook een mooie set (shampoo, lotion, tabletten) en dan heb je alles van 1 merk.

   Verwijderen
  2. Bedankt voor de snelle reactie! Ik heb op de website van NeoFollics gekeken en ik zie dat ze behoorlijk prijzig zijn (€85,35 voor alle 3). Is er een andere alternatief? Bijvoorlijk alleen de essentiele zoals de Rogain foam? Zou zo iets al voldoende zijn? Alvast hartelijk dank voor de hulp!

   Verwijderen
  3. Indien je 1 item zou moeten kiezen zou ik waarschijnlijk voor de lotion gaan (die is vermoedelijk het meest effectief). Bijvoorbeeld Nanoxidil of NeoFollics lotion.

   Rogaine is officieel niet verkrijgbaar in Nederland (wettelijk verboden). Je kunt hem via via wel krijgen maar let dan wel goed op of dit een echt product is! Er is ook een hoop namaak op de markt.

   Verwijderen
 2. Goedenavond Admin, allereerst ontzettend bedankt voor deze unieke onafhankelijke site. Nu wil ik beginnen met een aantal producten tegen haaruitval. Ik heb hier echter een aantal vragen over. Nu las ik bij een andere post dat u niet reageert op privéberichten. Zal ik u via deze weg een aantal vragen mogen stellen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Excuses ik heb dit bericht gemist. Kan ik nog ergens bij helpen?

   Verwijderen
 3. Goedemiddag,

  Ik heb nu 2 maanden de shampoo en lotion gebruikt en de tabletten voor 1 maand, heb geen gekke veranderingen gezien in mijn haren maar misschien moet ik het langer gebruiken. Heb nu een andere lotion gekocht uit het buitenland met de volgende ingedriënten: gedeïoniseerd water, alcohol, burdock extract, sabal extract, tea tree olie, pepermunt, propylene glycol, glycerine, horsetail extract, rice starch extract, D-panthenol, zinc PCA, benzisothiazolinone en methylisothiazolinon.
  Het was behoorlijk duur, maar ik zou graag eerst uw advies willen hebben over dit product. De naam is Lanaria anti hair loss tonic. Kunt u mij hiermee helpen? Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen