dinsdag 1 april 2014

Review: Minoxidil 2% (Foligain P2)

Minoxidil 2% is met name bedoeld voor vrouwen die last hebben van haaruitval, maar ook voor mannen met beginnende haaruitval of die last hebben van bijwerkingen van Minoxidil 5% kunnen voordeel hebben bij deze twee procent variant.

Product: Foligain P2 Minoxidil 2%
Prijs: +- 10 euro per maand, of 15 voor de foam versie.
Algemene omschrijving: Zoals hierboven al vermeld bevatten deze producten 2% Minoxidil. Dit betekend simpelweg dat er per 100ml, 2% minoxidil in zit. Het is dus minder geconcenteerd dan de 5% variant, maar kan alsnog bijzonder effectief zijn. Het is al meermaals aangetoond dat de twee procent variant erg effectief kan zijn; en een goed alternatief is voor de 5%.
De Minoxidil 2% variant wordt met name gebruikt door vrouwen, of door mannen die last hebben van bijwerkingen of andere vervelende effecten van de 5%. Het komt zowel in foam als in lotion vorm.
Te koop bij: Minoxidil-Kopen.nl

Gebruiksaanwijzing
Net als elke andere soort moet deze P2 variant twee maal per dag gebruikt worden, liefst op vaste tijdstippen. Bijvoorbeeld in de ochtend en in de avond. Gebruik van de lotion 1 ml per keer. Probeer hierbij te voorkomen dat het op je haren komt of van je hoofdhuid afloopt.

Cijfers

Werking: 4/5 Deze 2% Minoxidil is iets minder effectief dan de 5% variant maar kan nog steeds een goede oplossing bieden. De lotion is zeer zuiver en de foam is makkelijk in gebruik, vergelijkbaar met Rogaine foam
Prijs: 3/5 Helaas is de 2% minoxidil vaak iets duurder dan de 5%. De prijs is op dit moment goed te doen voor ongeveer 10 euro per maand (vergeleken 8 euro voor de vijf procent).
Structuur: 3.5/5 Minoxidil blijft opzichzelf altijd vrij onaangenaam. Het is een beetje vettig, maar hier is bijna niet onderuit te komen. Verder is het een goede lotion, erg zuiver (net als Spectral UHP).

Wanneer kies ik voor 2% Minoxidil?

  • Als je last hebt van bijwerkingen bij 5%
  • De meest vrouwen kiezen voor deze variant
  • Als je net begint met een behandeling kan de 2% variant een goede keuze zijn. Je lichaam kan dan wennen. Je kunt vervolgens altijd hoger gaan.
Wanneer je een man bent en last hebt van erfelijke haaruitval is de 5% variant wellicht een betere keuze.

Stel gerust een vraag hieronder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten