vrijdag 4 april 2014

Review: Taft Ultra Wax structure

Tot nu toe heb ik alleen over producten geschreven tegen haaruitval. Maar het leek mij goed om ook te praten over producten die te maken hebben met je haar, het stylen van je haar en het verzorgen van je haar. Vandaar praat ik over Taft Ultra Wax structure.

Let erop dat deze reviews geschreven zijn vanuit mijn eigen ervaringen. Zelf heb ik erg dun haar; dus dit is wellicht anders voor mensen met dik en vol haar.

Omschrijving

Taft Ultra wax is een vrij stevige wax voor een flexibele hold. 
Dankzij het gebruik van arginine krijgt je haar ook extra kracht (neem dit met een korreltje zout..). Het beloofd 24 uur lang in model te blijven met structuur en glans.

De wax krijgt van de fabrikant het cijfer 2/5 op het gebied van stevigheid. Mijn eigen ervaring is dat de wax inderdaad niet heel stevig vormt, maar wel sterk 'plakt'. Voorzichtigheid is geboden en het is belangrijk vooral niet te veel van dit product te gebruiken.

Zelf gebruik ik het nu alleen om specifieke plekjes in model te brengen. Eerst breng ik mijn haar in model met een ander product (bijvoorbeeld Andrelon Shaper). Als er dan iets niet goed zit (bijvoorbeeld een plukje) breng ik een beetje ultra wax op mijn vingertoppen aan en kan ik het voorzichtig stylen. Als ik mijn hele haar style met dit product plakt het teveel aan elkaar waardoor mijn dunne haar extra opvalt. Indien je een volle bos haar hebt is dit wellicht anders.

De wax blijft prettig in je haar en bied inderdaad lang structuur. Het wordt enigszins hard maar kan wel nog veranderd worden. Als je het gedurende de nacht in je haar laat zitten voelt je haar er na wel erg vies aan. Het is goed om de wax uit te wassen. Dit gaat erg makkelijk met een milde shampoo.

Cijfers

Prijs: 3/5 Ongeveer 5,- euro voor een potje. Redelijk prijzig, maar bij beperkt gebruik zeer goed te doen. Is soms in de aanbieding voor de helft van de prijs.
Gekocht bij: Etos / AH
Geur: 4/5 Wax ruikt prima, helaas wel door toevoeging van parfum. Vraag me af hoe goed dit is voor je haar.. Er zitten ook nog andere stoffen in waar ik mijn twijfels over heb. Maar dit geld voor een heleboel haarproducten.
Structuur: Erg stevig (zoals alle wax). Product even laten smelten en dan aanbrengen. Voelt verder goed en prettig aan. Werkt makkelijk. Niet teveel gebruiken.


Gebruiksaanwijzing volgens Taft:
1. Wrijf een kleine hoeveelheid Taft Fixing Hair Wax in je handen totdat de wax “gesmolten” is.

2. Vervolgens breng je je haar met de wax in model. Geef je haar een stoer effect door met je vingers je haarpunten extra te fixeren! En klaar ben je!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten