donderdag 9 mei 2013

Alpecin Cafeïne-Shampoo


Alpecin Cafeïne-Shampoo

De laatste weken worden we overspoeld met reclame voor deze shampoo. Een shampoo die haaruitval zou moeten stoppen en zelfs zou moeten helpen bij haargroei. De vraag is, werkt het?

Allereerst. ik heb de shampoo zelf NIET getest, dus ik kan hier niks over zeggen. Ik heb echter wel al heel veel andere shampoo's getest en ga al een tijdje mee in dit wereldje. 
Persoonlijk komt het op mij over dat deze shampoo weer een zeer matig product is; met veel betere alternatieven! Neem een kijkje naar wat er allemaal in zit (zie onderaan).
Allereerst zit er gewoon SLS is, een ingrediënt waarvan al meermaals is aangetoond dat het slecht is voor je haar. Verder zit er een heleboel in, waaronder parfum en andere kunstmatige stoffen die zover ik weet helemaal niks goeds voor je haar doen. Het enige positieve ingrediënt is dan de Cafeïne, een stofje dat al vaker in verband is gebracht met haargroei. Echter zit dit ook gewoon in andere shampoo's, zoals Revita.

Conclusie:
Ook deze shampoo lijkt opnieuw een commercieel geneuzel. Een boel reclame om de mensen maar te overtuigen dat het werkt.

Er zitten ingrediënten in die slecht zijn voor je haar; en de positieve effecten zullen miniem zijn. Ga liever voor een andere shampoo, zoals Revita of Jason Thin to Thick.


Ingredienten
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Laureth-2, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Sodium Lauroyl Glutamate, Sodium Chloride, Caffeine, Panthenol, Parfum, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Hydrolyzed Wheat Protein, Citric Acid, Sodium Citrate, Menthol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Potassium Sorbate, Polyquaternium-7, Disodium EDTA, Sodium Benzoate, Zinc PCA, Niacinamide, Limonene, Tocopherol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, CI 42090, CI 60730.

Opmerking:
Ik heb de shampoo zelf NIET getest en kan daardoor geen gebruikers-ervaring vermelden.

12 opmerkingen:

  1. Cafeïne is een goed ingrediënt om haaruitval te helpen voorkomen. Maar inderdaad, zoals in dit blog aangehaald zijn de overige ingrediënten niet top. Wij bieden onze klanten liever producten als Revita, Spectral of Foligain aan. Of nog beter, Revivogen met louter natuurlijke ingrediënten. Deze hebben hun werking allemaal bewezen en bevatten geen of nauwelijks ingrediënten die slecht zijn voor je haar. Dat zou ook raar zijn, want je wilt het beste voor je haar. Toch

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb het idee dat sinds het gebruik van Alpecin mijn altijd forse haardos nu versneld uitvalt.
      Waar zijn die door u genoemde producten verkrijgbaar?
      In hoeverre zijn er vitaminen, die van binnen uit haaruitval verminderen?

      Verwijderen
  2. De versie waarbij ook roos zogenaamd wordt aangepakt werkt ook niet. Zelf geprobeerd, na 3 weken nog geen enkel resultaat. Werkt m.i.z. nog minder dan H&S.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 3 weken? 3 maanden is minimaal nodig. En ja, het ingredient piroctone olamine of ketoconazol werkt echt wel. Dat is tenminste wetenschappelijk onderzocht. Alpecin is pure oplichting.

      Verwijderen
  3. Haaruitval is vervelend maar er zijn inderdaad nog geen wondermiddeltjes op de markt. Wil je echt een natuurlijke shampoo en ben je bereid om er meer voor te betalen, dan moet je kijken naar Hanz de Fuko, Billy Jealousy, Baxter of California of Mister Pompadour bijvoorbeeld.

    Vooral Hanz de Fuko is erg natuurlijk en compleet sulfiet en parabenen vrij en gemaakt van natuurlijke extracten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb ongeveer anderhalf deze shampoo geprobeerd. De drogist waar ik het voor het eerst wou kopen had er niet zoveel vertrouwen in dat het zou werken. Toch heb ik het geprobeerd en gehoopt op het beste resultaat. Alpecin beweert dat het haaruitval tegengaat, en dat er zelf haar terug kan komen. Na anderhalf jaar kan ik zeggen dat het totaal niet heeft geholpen. Ik merk geen enkel verschil. Tegen iedereen die twijfelt deze shampoo te kopen raad ik het bij deze af. Besteed het geld dan liever aan het medicijn minoxidil. Kost wat meer, maar hopelijk met betere resultaten. Ben er net mee begonnen, maar Alpecin bij deze afgezworen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor het delen Peter.

      Verwijderen
    2. Het is ook een commercieel trucje. Het is goedkope sulfaathoudende shampoo met wat caffeïne erin. Volstrekt onvoldoende om resultaat mee te boeken. Kijk liever naar Regenepure shampoo of Hairkeeper ChamPeau, dat zijn goede shampoos met de juiste ingrediënten tegen haaruitval en voor haargroei!

      Verwijderen
  6. Bij mij helpt deze shampoo goed. Ik krijg van veel mensen de vraag of ik minder haaruitval heb omdat volgens hun mijn haar veel dikker en voller is, deze mensen wisten niet dat ik deze shampoo gebruik. Ik gebruik de shampoo nu ongeveer 2 maanden en met het flesje kun je lang doen want ik was mijn haar dagelijks en er zit nog veel shampoo in het flesje. Dus ik ben er erg tevreden over.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kan zijn maar dat kan niet aan Alpecin liggen. Placebo-effect of je denkt het maar. Sorry, is niet om je terecht te wijzen maar caffeine is geen product tegen haaruitval.

      Verwijderen
  7. Shampoo kan het bestrijden van haaruitval ondersteunen maar louter het ingrediënt caffeïne zal dit niet bewerkstelligen. Van caffeïne is bewezen dat het de groeifase van het haar (de anagene fase) doet verlengen, maar als je verder niets doet aan DHT-bestrijding, is het eigenlijk zinloos. Zoals eerder gemeld zijn er shampoos die met ketoconazol of piroctone olamine een veel beter effect bereiken. Google trouwens eens op hairkeeper champeau, dit kwam ik een tijdje terug tegen en is veelbelovend en relatief vriendelijk voor de portemonnaie. Ik heb eerder rooscure shampoo gebruikt en gebruik nu de champeau van hairkeeper en ben zeer tevreden. Ik moet wel zeggen dat ik natuurlijk ook nog andere middelen (lotions) gebruik in in mijn regimen...

    BeantwoordenVerwijderen