donderdag 2 mei 2013

Vitamine bij haaruitval

Vitamine
Mensen die last krijgen van haaruitval starten vaak als eerste met vitamine als middel tegen haaruitval. Het is echter belangrijk om in gedachte te houden dat bij een gezond dieet de kans op een vitamine-tekort relatief klein is.  Vaak is het verstandig om een bloed-test te laten doen waarbij je je vitamine waardes laat controleren. Je kunt dan goed zien of je een tekort of zelfs teveel hebt. Denk eraan dat te veel vitamine ook niet goed is!

Het meest gebruikte vitamine-supplement tegen haaruitval is een mix van Vitamine B. Vaak wordt dit nog steeds door de huisarts geadviseerd als geschikt middel tegen haaruitval. Verwacht er echter niet te veel van. Zoals hierboven al beschreven is de kans op een tekort klein, en zal een supplement dus ook geen wonderen doen.

Biotine
Als je dan toch iets wilt innemen zou ik adviseren om eens te kijken naar Biotine, een middel dat bij hoge doseringen gelinkt is aan haargroei. Ook dit is nooit wetenschappelijk bewezen, maar er zijn mensen die ervan overtuigd zijn dat dit middel werk

MSM
MSM is een zwavel verbinding die door de intensieve landbouw steeds minder in onze voeding voorkomt. Ook deze stof is verbonden met haargroei. Het lijkt met name de groeisnelheid van het haar te beïnvloeden  en niet zozeer hergroei. Het kan er dus voor zorgen dat je haar sneller groeit, maar de kans op nieuw haar is klein.


Tot slot
Over het algemeen zou ik adviseren om gericht te werk te gaan. Meet met behulp van een bloedtest je waardes en kijk of ergens een waarde niet goed (/optimaal) is. Indien dit het geval is kun je hier iets aan doen, eventueel in overleg met je huisarts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten