donderdag 30 mei 2013

Review: Regenepure

Product: Regenepure DR
Prijs+- 28,- voor 224 ml. Dit is vergelijkbaar met andere kwaliteits shampoo's, zoals Revita.
Gekocht bij: regenepure

Algemene omschrijving
De laatste maanden las ik steeds meer verhalen van enthousiaste gebruikers over het gebruik van deze shampoo; het lijkt dan ook een geduchte concurrent voor mijn persoonlijke favoriet Revita.
Regenepure DR


Ook deze shampoo bevat Ketaconazole, een middel bewezen tegen haaruitval. Verder bevat het geen aggressieve ingredienten en kan het omschreven worden als een milde, prettige shampoo. Hij is lichtblauw van kleur, voelt prettig aan en schuimt goed. Ook de verpakking zit goed in elkaar en lekt niet. Na aanbrengen krijg ik echter geen gevoel dat het werkt, iets wat ik bij sommige shampoos wel heb.

CIJFERS
Werking:3.5/5 Regenepure is een shampoo van goede kwaliteit. Er zitten ondersteunen ingrediënten in, maar zoals met alle shampoo's kun je ook hier geen wonderen verwachten. Ik gebruik hem te kort om een definitief oordeel te geven.
Cosmetisch Effect: 2/5 Niet tot nauwelijks merkbaar effect. Het haar voelt wel schoon aan.
Geur: 4/5. Aangename geur en structuur
Prijs: 2/5. In verhouding met andere goede shampoo's.
Eindoordeel:3.5/5

Ingrediënten 

Aloe Vera Gel, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Sodium Cocoyl Isethionate, Cocamidopropyl Betaine, Carbomer, Glycerin, PEG-8, Ketoconazol, Niacin (Vitamin-B3), Serenoa Serrulata (Saw Palmetto) Extract, Hydrolyzed Wheat Proteins, Dimethicone, Allantoin, Ascorbic Acid (Vitamin-C), Pyridoxine HCl (Vitamin-B6), Linolenic Acid, Emu Oil, dl-Panthenol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Menthol, Mentha Viridis (Spearmint) Oil, Hexylene Glycol, Salicylic Acid, PEG-25 Hydrogenated Castor Oil, Citrus Medica Limonum (Lemon) Oil, Caffeine, Zinc Oxide, Guanine, Benzophenone-4, Polysorbate-80, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, FD&C Blue #1.

8 opmerkingen:

 1. Dus je verkiest Revita als ik het goed begrepen heb..?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja persoonlijk voelt Revita voor mij prettiger aan. Ik ga binnenkort ook nog eens een vergelijking schrijven tussen de 2.

   Onthoud wel dat shampoo's nooit heel veel invloed zullen hebben voor de onderliggen haaruitval.

   Verwijderen
 2. Wel Polysorbate-80 en Saw Palmetto als voordelen boven Revita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ik uit andere recensies heb begrepen zorgt Revita meer voor een cosmetisch effect. Het verdikt de haren die er al zijn ipv. dat de shampoo volledig focust op haargroeistimulatie. Ik ben zelf twee weken geleden begonnen met Regenepure Dr, en ik merk overduidelijk minder haaruitval. Als ik met m'n handen iet wat hardhandig door m'n haar ging dan had ik altijd flink wat losse haren. Zeker in m'n kruin en inhammen, maar na slechts een week gebruik van Regenepure is dit al 95% minder geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie en het delen van je ervaring.
   Persoonlijk vind dat ik Revita inderdaad een sterker cosmetisch effect heeft dan Regenepure, maar ook kwa de onderliggende haargroei / haaruitval vind ik persoonlijk Revita prettiger. Uiteraard is dit zeer lastig te beoordelen, maar in principe hebben beide producten goede ingrediënten.

   Helaas kan het nooit zo zijn dat een shampoo binnen een week effect heeft. Het is goed als jij je hierbij prettig voelt (vooral zo houden!), maar het is simpelweg onmogelijk om een dergelijk resultaat te behalen op zo een korte termijn. Vaak werkt een regime pas na een aantal maanden strikt gebruik; en gaat het verder dan een shampoo (tenminste, bij AGA).

   Verwijderen
 4. Ik gebruik nu afwisselend regenepure en revita. Een week revita en een week regenepure. Is dat een goede combinatie? Of is het beter van 1 shampoo te blijven gebruiken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Samos,

   ik vind het lastig om te zeggen of dit nu beter is dan 1 shampoo op zichzelf. Mijn gevoel is dat het uiteindelijk beter is om te kiezen voor 1, maar afwisselend 2 goede shampoo's gebruiken zou ook geen kwaad moeten..Is er een reden waarom je het op deze manier doet?
   Zelf gebruik ik 95% van de keren Revita en heel af en toe Regenepure.

   Verwijderen
  2. Wel, mijn ouders zijn gescheiden en bij de 1 heb ik een flesje revita en bij de ander een flesje regenepure en ik wissel elke week dusja ...

   Verwijderen