woensdag 16 januari 2013

Review: Spectral DNC-N (Nanoxidil)

Product: Spectral DNC-N (met 5% Nanoxidil)
Prijs: €43 per flesje van 60ml (1 maand)
Gekocht bij: GoedeShampoo.nl
Spectral DNC-N

Algemene omschrijving

Spectral DNC-N is het 'paradepaardje' van DS Laboratories. De lotion bevat hun nieuwste techniek 'Nanoxidil' en is volgens hun een flinke verbetering op 'Minoxidil'. Dit is omdat het kleinere moleculen zijn die makkelijker bij het haarzakje komen en daardoor een betere werking hebben. Daarnaast bevat het nog wat andere ingrediënten (zie onderaan) die standaard Minoxidil niet heeft.

Spectral DNC komt in een erg mooi flesje; ze moeten wel bij een product dat 43 euro kost. Men stapt af van het pipetje (minoxidil) en maakt nu gebruik en een 'spraydop'. Deze spraydop is erg gemakkelijk in gebruik en is absoluut een verbetering ten opzichte van een pipet.

De vloeistof voelt dikker/voller aan dat minoxidil en heeft een donkerbruine kleur. Het voelt prettiger aan op de hoofdhuid (en handen) en persoonlijk denk ik dat het inderdaad beter intrekt dan Minoxidil. Echter is de donkerbruine kleur een enorm nadeel. De vloeistof die overblijft of niet volledig intrekt vormt een soort bruine korstjes op de hoofdhuid; een zeer lelijk gezicht. Daarnaast is de vloeistof meer kleverig waardoor het sneller in je haren gaat zitten. Tot nu toe heb ik geen manier gevonden om Spectral DNC in de ochtend aan te kunnen brengen zonder er voor gek bij te lopen..Ik breng het alleen als ik de uren daarna nergens naartoe hoef; en het vervolgen kan uitwassen.

Update: Nanoxidil is geupdate en het is nu een lichte/doorzichtige lotion. Het nadeel van hierboven is dus volledig verdwenen en de lotion is nu fijn in gebruik, trekt makkelijk in en is niet meer zichtbaar.


Wat kun je verwachten?

Nanoxidil is een verbetering op Minoxidil; maar net als alle haar-uitval producten moet je hier ook geen wonderen van verwachten. Je gaat niet van volledig kaal naar een volle bos haar, maar het is mooi om te zien dat een verbetering is gekomen op minoxidil. Deze geavanceerdere vorm trekt beter in, heeft een betere werking en heeft ook nog eens minder bijwerkingen. Zelf vind ik het fijn dat de vloeistof niet zo over de hoofdhuid loopt en makkelijker intrekt. Wanneer de prijs wat zakt zou dit best de opvolger kunnen worden van minoxidil.

Bijwerkingen
DS Laboratories zegt zelf dat Spectral-DNC geen of nauwelijks bijwerkingen heeft. Belangrijk om te melden is dat ik tot nu toe zelf geen bijwerkingen ondervind van Nanoxidil, iets wat ik met minoxidil wel had. Bij minoxidil had ik wat zwelling rondom mijn ogen en een zeer lichte hoofdpijn/duizeligheid. Bij Nanoxidil lijkt dit echter niet het geval te zijn wat voor mij al een enorm voordeel is. Hoe dit werkt op lange termijn moet nog blijken.

Gebruiksaanwijzing
6 tot 10 sprays aanbrengen op het kalende gebied. Even inmasseren. Het trekt snel in en loopt niet zo snel van je hoofd af. Je moet dit 2 keer per dag doen, liefst in de ochtend en avond.

Conclusie

Nanoxidil is inmiddels een aardige tijd op de markt. In het begin was het wat onzeker maar nu heeft de werking zich wel bewezen. Er is een groeiende groep gebruikers die goede resultaten halen met Nanoxidil. Het is een afweging tussen kosten, omdat het een vrij prijzig product is. Wanneer je het geld hebt kan Nanoxidil zeker de moeite waard zijn.


Cijfers

Prijs: 2/5
De lotion is tamelijk duur. Ik heb Nanoxidil gekocht bij GoedeShampoo. De prijs is momenteel 43 euro, al zijn er soms wel aanbiedingen. Probeer een nieuwsbrief in de gaten te houden om het wat goedkoper te kopen.

Werking: 4.5/5
Het bouwt verder op de effectiviteit van Minoxidil en heeft enkele verbeter-punten. Dit beloofd goede resultaten, al moet ik het nog testen op lange termijn. Bij alle producten tegen haaruitval is het belangrijk om deze voor lange tijd en met regelmaat te gebruiken.

Gebruiksgemak: 4/5
Trekt sneller in dan Minoxidil, en loopt ook minder over de hoofdhuid. De spray-dop is een stuk fijner dan het pipetje.

Eindoordeel: 4.5/5

Negatieve Punten
Net als iedere lotion tegen haaruitval moet je Nanoxdil iedere dag (liefst 2 keer) aanbrengen. Dit kan vervelend zijn op lange termijn. De lotion is enigszins vettig en he duurt even voordat het is ingetrokken. Doe dit dus niet 5 minuten voordat je deur uitgaat.

You can find the English version here.

Ingrediënten: Gedeïoniseerd water, gehydrolyseerde lupineproteïne, panax ginseng wortel extract, Nanoxidil (5%), adenosine, butyleenglycol, Aminexil, arginine, fosfolipiden (nanosomen), acetyltyrosine, propeenglycol, arctium majus wortelextract ,gehydroliseerde soya proteïne, procyanidin B2, polyquaternium-11, ricinusolie, polydimethylsiloxaan, cetrimoniumchloride, pantotheenzuur, apigenine, ethanol, isolaureth-6, zink gluconaat, taurine, koperacetaat (koper-peptide), niacinamide, oleanolzuur , ornithine HCL, ritrulline, retinol, glucosamine, propyleenglycol, T-flavanone, biotinolyl-tripeptide, biotine, di-methyconol, siliconen quarternium panthotheen.

28 opmerkingen:

  1. gebruik nu DNC-n net een paar weken, zie nu geen resultaat.
    Ik heb nu revita shampoo gekocht, omdat ik heb gelezen dat het een goede combi is.

    Heb jij nog resultaten kunnen boeken met de DNC-N?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sorry voor het vertraagde antwoord. Ik heb geen hergroei, maar de situatie lijkt vooralsnog gestabiliseerd.

      Geduld is zeer belangrijk, dus keep it up and wacht het rustig af..

      Verwijderen
    2. Kan het zijn dat het haar al dikker is na 2 weken van gebruik?

      Verwijderen
    3. 2 weken is eigenlijk te snel. Eerste resultaten zou je moeten zien na +-3 maanden, en dan blijven volhouden voor betere resultaten.

      Verwijderen
  2. wat zijn jullie bevindingen tot nu toe?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Reacties
    1. Hallo, zelf ben ik gestopt met het product.

      Hoewel ik wel denk dat dit product werkt, beter dan Minoxidil zelf, ben ik zelf begonnen aan de weg van acceptatie.
      Momenteel gebruik ik nog maar weinig middelen en probeer ik mijn haaruitval simpelweg te accepteren.

      Dit product blijft echter, mits je het geld hebt.., wel een aanrader van mijn kant.

      Verwijderen
    2. Hallo,

      Ik ben nieuw hier op de site en heb misschien iets gemist in je verhaal. Maar in 2012 had je een post over haartransplantatie: http://www.eerlijkoverhaaruitval.nl/2012/11/haartransplantatie-mijn-verhaal.html

      En nu zeg je kaalheid te accepteren. Wil dat dan zeggen dat de transplantatie mislukt is of niet is doorgegaan ofzo?

      Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben zeer benieuwd naar de werking van Nanoxidil.
    Heb gisteren Spectral DNC-N besteld

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik gebruik spectral dnc en spectral dnc.n en het werkt zeer goed, hergroei op de inhammen en over het gehele gebied dikker haar. Gebruikte hiervoor alleen kirkland minoxidil foam, 3 maanden geleden begonnen met deze combi en het werkt erg goed. Ben zeer tevreden

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klinkt goed! Bedankt voor je bijdrage:)

      Verwijderen
    2. Hoi,

      Kun je misschien een updat geven van je resultaten tot dusver. Aub

      Verwijderen
  7. Is dit product ook aan te raden om baardgroei te stimuleren? Ben inmiddels 31 jaar oud en mijn baardgroei is echt minimaal. Heb gelezen dat minoxidil hier bij kan werken, maar aangezien dit de zogenaamde opvolger is verwacht ik hier meer van dan minoxidil.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo,

      zelf heb ik geen ervaring met dit product voor baardgroei. Denk dat het de haargroei kan bevorderen maar wel extra opletten met je ogen en de rest van je gezicht. Durf het dus zelf niet te adviseren, maar ben benieuwd of het werkt.

      Verwijderen
  8. Als eerst licht ik toe dat ik ongeveer een jaar Finestaride en Minoxidil hebt gebruikt. Nu gebruik ik Dutasteride en ben ik sinds een paar weken pas overgestapt van Minoxidil naar Spectral-N. Het spul voelt beter aan op de hoofdhuid en trekt sneller in. Geen jeukgevoelens en mijn haaruitval lijkt verminderd. Ben zeer tevreden met het product. Op financiële basis vind ik het ondanks mijn uitkeringsinkomen waard. Ik koop het product dan ook groot in en kan Spectral-N in combinatie met Finasteride of Dutasteride aanraden tegen haaruitval en voor het behoud of het stimuleren van een betere haargroei en dus een betere kapsel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. bedankt voor het delen van je ervaring. Klinkt alsof je met deze combinatie mooie resultaten behaald.

      Verwijderen
  9. Weet u waar ik nanoxidil in de winkel of apotheek kan kopen? Ik wil het nl niet via internet bestellen.

    Met vriendelijke groeten,

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helaas ken ik geen 'offline' winkel waar dit te koop is. Er zijn wel genoeg betrouwbare online winkels, die ook leveren op afhaalpunt indien je anoniem wilt blijven.

      Verwijderen
  10. Ik gebruikt sinds een 2 weken inderdaad nog te vroeg denk ik, zijn er mensen die, echt resultaten hebben bereikt, inham en kruin.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 2 weken is inderdaad te vroeg, het duurt vaak enkele maanden. Op internet zijn een hoop resultaten te vinden op zowel de inhammen als de kruin. Maar misschien kan een lezer zijn/haar ervaring delen?

      Verwijderen
  11. Zijn er mensen, die resultaten hebben behaald, graag reacties a.u.b.?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mag je samen met nanoxidil ook andere middelen gebruiken zoals trioxidil 10%

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het mag denk ik wel maar zou het niet adviseren. Waarschijnlijk het beste om bij 1 topisch vloeistof te blijven. Dit kun je dan nog aanvullen met shampoo, supplementen en eventueel LLLT

      Verwijderen
  13. Hallo ik gebruik nanoxidil bijna al 4 weken
    Ik merk ook nog niks, maar ik heb mijn hoofd geschoren en smeer nanoxidil gelijk op mijn hoofd huid, is dit wel goed.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hoor, de lotion moet direct op de hoofdhuid komen; en juist niet op de haren. Wanneer jij je hoofd geschoren hebt zul je maximaal effect bereiken, omdat de lotion niet op de haren komt. hierdoor bereikt meer lotion de haarzakjes. Ideaal gezien breng je het 2x per dag aan. Hopelijk zie je binnen enkele weken de eerste haargroei!

      Verwijderen
  14. Op mijn kruin heb ik nog wel hele erg dunne haren, ik vraag me af of dit wel dikker terug gaat groeien en of hiernaast ook nieuw haargroei uitkomt ik gebruik het dik 3 weken en kan Nanoxidil ook grijze haren terugdraaien naar originele staat??

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nanoxidil kan helpen het haar in 'oorspronkelijke staat' terug te krijgen.. Dus ook grijs haar naar de oorspronkelijke kleur. Vaak wordt het vergeleken met ' terug gaan in de tijd'. Dus bijvoorbeeld, je kunt het haar behalen dat je 5 jaar geleden had. De details hiervan zijn mij niet bekend.

      Verwijderen