woensdag 23 januari 2013

Kapsel bij dun haar (man)

Kapsels voor mannen met dun haar.
Naarmate je haar dunner wordt is het lastiger om een geschikt kapsel te vinden... Met een volle bos haar kun je doen wat je wilt: kort, lang, krullen, stijl, blond, donker; je kunt zelf kiezen.

Maar als het dunner wordt en er kalen(de) plekken ontstaan wordt het steeds lastiger. Zelf ben ik ook al jaren op zoek naar het juiste kapsel; een zoektocht waarvan ik het einde waarschijnlijk al kan voorspellen..

(Let erop dat je je kapsel goed bekijkt in meerdere soorten licht! In het donker ziet het er vaak heel anders uit dan in fel zonlicht. Probeer eens een spiegel mee naar buiten te nemen).

Optie 1: Comb-over
Geschikt voor: kleine kale plekken (zoals kruin).
Af te raden bij: Verdere uitdunning

Bij een comb-over laat je je haar lang groeien en kam je dit over de kalende plekken heen. Dit is met name geschikt als er maar een kleine kalende plek is.
Naarmate je haaruitval doorzet en je haar dunner wordt is dit kapsel af te raden. Er zijn een aantal mannen die dit prima kunnen hebben, maar let erop dat je niet jezelf voor de gek houdt! Iedereen ziet dat je (vrijwel) kaal bent. P
Comb over

Optie 2: Caeser-cut
Geschikt voor: Volledige uitdunning bovenop + inhammen

Bij dit kapsel scheer je de zijkant een stuk korter dan de bovenkant, waardoor het minder opvalt dat je haar bovenop dunner is dan de zijkant. Het werkt bij een lengte van ongeveer 7 tot 12 mm, waarbij de zijkant 1/3 tot 2/3 korter doet. Het werkt goed bij volledig uitdunnend haar, maar kan volledig kale plekken niet bedekken (zoals de kruin). Vaak is dit een goede tussenstap voor optie 3 en 4.
Caeser Cut


Optie 3: millimeteren 
Geschikt voor: matige tot vergevorderde haaruitval.

Een kapsel dat eigenlijk altijd goed is, wat voor een soort haaruitval je ook hebt. Het staat zakelijk en verzorgd als je een pak aan hebt, maar kan ook stoer en sportief zijn. Dit kapsel is erg makkelijk in onderhoud. Je scheert je volledige hoofd tot ongeveer 1-5mm. Simpelweg de tondeuse pakken, standje 0,1,2 of 3 en eroverheen. Vaak is dit een enge stap, waarbij optie 2 wellicht een goed alternatief is.
Gemillimeterd haar

Optie 4: Volledig kaal
Geschikt voor: vergevorderde haaruitval

Waarschijnlijk de meeste enge optie, maar misschien ook wel de meest bevrijdende optie! Juist omdat dit zo een enge stap is zullen mensen je hiervoor kunnen bewonderen. Het straalt gezag uit (denk aan scheidsrechter Colina) en veel vrouwen vinden het ontzettend sexy. Het is meer werk dan gemillimeterd haar; maar met een scheermesje onder de douche is het zo gebeurd.
Geschoren

Extra optie:
Denk er ook eens over om iets met je gezichtshaar te doen. Een getrimd baardje kan ontzettend goed staan, juist bij zeer kort haar.


You can find the English version here.

Mijn kennis ligt met name bij mannen, maar ik vond ook dit artikel over kapsels voor dun haar bij vrouwen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten