dinsdag 5 augustus 2014

Fulfix - Werkt het?

De laatste maanden komt steeds vaker het zogenaamde wonderproduct 'Fulfix' voorbij. Wat is het? En werkt het product ook?

Wat is Fulfix

Volgens de fabrikant is Fulfix een volledig natuurlijk product tegen haaruitval. 'Bijzondere kruiden extracten en aminozuren' moeten zorgen dat de haaruitval stopt. Deze combinatie zou moeten zorgen voor spectaculaire resultaten. Als we kijken naar de ingrediënten zien we bekende en minder bekende. Zo zit Saw Palmetto in, een middel dat lange tijd zich effectief bewezen heeft tegen haaruitval. Ook vinden we Ginseng, Magnesium en druivenpitten terug. Alle drie deze ingredienten worden veelvuldig gebruikt om haaruitval tegen te gaan. Naast deze ingredienten zijn er nog een aantal waarvan ik de werking zelf niet ken, maar die volgens de maker veelbelovend zijn (zoals Gotu Kola en He Shou WU).

So far so good. Veelbelovend, maar zo zijn er nog honderd producte te vinden.

Is Fulfix betrouwbaar?

Als je meer dan 1 minuut op de site(s) van Fulfix zit krijg je al een naar gevoel. Meerdere factoren wijzen erop dat hier iets niet pluis is. Zo zijn sommige teksten slecht vertaald van Engels naar Nederlands, wordt er veel geschreeuwd met grote resultaten en 'bewezen onderzoeken'. Er wordt veel gebruikt gemaakt van foto's die inspelen op de onzekerheid van personen, terwijl dit niks met fulfix te maken heeft.

Een blik op hun algemene voorwaarden bevestigd nogmaals dat het hier niet gaat om een Nederlands bedrijf. Sowieso voldoen ze niet aan de wettelijke eisen voor een webshop. Nergens vind ik iets terug over hun contactgegevens. Ook hebben klanten in Nederland altijd recht op retour, maar in hun voorwaarden is dit erg omslachtig omschreven. Ik vrees dat als het erop aankomt, je niks retour kunt sturen.

Voor de grap heb ik ook nog eens de afbeeldingen die gebruikt worden op de site door de 'Google Image Search' gehaald. Zie hier de resultaten. Duidelijk is dat de mensen op de foto's meerdere namen hebben en in alle landen op de wereld wonen...

Nog even verder kijken en het opgeven adres van Fulfix is in Amerika. Ik zal niet veel verder in gaan op het bedrijf en de obscuriteit hiervan, maar eens kijken naar het product zelf.

Werkt Fulfix?

De website staat helemaal vol met spectaculaire resultaten. Onderzoeken met zeer hoge percentages, voor en na foto's waarbij mensen prachtige haargroei hebben.
Echter vind ik NERGENS op internet een betrouwbare bron die zegt dat het wel werkt. Het bedrijf heeft zijn werk gedaan en tientallen blogs en forums volgespamt met verhalen dat het zou werken; maar een betrouwbaar resultaat heb ik nog niet gezien.

Wegens de zeer obscure werkwijze, de twijfelachtige manier van zaken doen, de zeer agressieve marketing-manieren en de dubieuze resultaten heb ik sterk mijn twijfels over dit product.

Mijn advies zou zijn om Fulfix NIET te gebruiken.


Kies liever voor een veilige (bewezen) variant, zoals Minoxidil. Of lees je HEEL goed in voordat je dit gaat gebruiken.

Als iemand goede resultaten heeft behaald met dit product hoor ik het graag in de commentaar box hieronder. Graag wel even toelichten.4 opmerkingen:

 1. ik heb het geprobeerd zonder resultaat nu krijg ik regelmatig Email's om te zeggen dat ik minstens 3 flesjes moet gebruiken (ik had 1 flesje besteld volgens mij is dit bedrog

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat ik hier anoniem kan reageren! Ik heb net zelf een jaar lang dit spul geprobeerd en twee flesjes er doorheen gejaagd, ZONDER RESULTAAT. Exact gedaan als voorgeschreven, maar helaas pindakaas. Moet zeggen dat ik net als hierboven beschreven al wantrouwig was, maar ik dacht; baat het niet, schaad het vast ook niet.
  en inderdaad is dat helaas het geval.
  NIET KOPEN DIT PRODUCT
  is mijn eindconclusie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor het delen; helaas lijken er meer mensen te zijn die dezelfde ervaring hebben. Kijk eens bij mijn andere reviews voor informatie over andere producten zoals minoxidil. succes!

   Verwijderen
 3. Ik moet zeggen dat het bij mij wel geholpen heeft. Daar waar het haar weg was zijn nieuwe haartjes gekomen en de rest van mijn haar is weer dikker geworden.

  BeantwoordenVerwijderen