maandag 10 maart 2014

Review: Nizoral

Product: Nizoral Shampoo
Fabrikant: Nizoral Inc.
Prijs +-10,- voor 100 ml. 
Ingrediënten Er zijn meerdere varianten; maar het hoofdbestanddeel is Ketoconazole. Het komt zowel in de 1% als 2% ketaconazole variant voor.
Algemene omschrijving Nizoral Shampoo is een vrije agressieve shampoo met 1 of 2 procent ketoconazole. Vaak wordt het omschreven als geneesmiddel en is het alleen bedoeld voor tijdelijk/kort gebruik. Het is effectief tegen schimmels, waaronder roos, schilfers en seborreisch eczeem. Je kunt hem beter niet zien als algemene shampoo tegen haaruitval, maar specifiek voor bepaalde problemen.

Gebruiksaanwijzing Afhankelijk van de klachten een aantal keer per week gebruiken. Over het algemeen geld een advies van 2x per week gebruiken voor een periode van 2 tot 4 weken.
 
CIJFERS
Werking: 5/5 Zoals gezegd is deze shampoo niet gericht tegen haaruitval; maar op vormen van schimmels. Hiertegen is de shampoo bijzonder effectief en krijgt het een 5/5. Voor shampoo's tegen haaruitval zijn een hoop betere alternatieven, zoals Revita. 
Cosmetisch Effect: 1/5 Vrij agressieve shampoo die het haar en hoofdhuid beetje uitdroogt. Geen verdikkend effect.
Prijs: 3/5. Prijs is prima
Eindoordeel: Tegen haaruitval: 2/5; Tegen bepaalde aandoeningen : 4/5

Negatieve Punten: Let erop dat deze shampoo vrij agressief is! Het laat je haar wat droog achter en voelt niet perse prettig op de hoofdhuid. Ook de geur en kleur staan mij niet erg aan. Het ruikt niet lekker; eerder medisch..

Alternatieven.

Als je op zoek bent naar een shampoo tegen haaruitval zou ik je sterk aanraden om voor een alternatief te gaan, zoals RevitaRegenepure of Revivogen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten